To je to što me zanima!

Đikić: Očito je da primaju samo one koji su poslušni

Znanstvenik Ivan Đikić kaže kako mu nije žao što ga HAZU nije podržao kao svog dopisnog člana. Ističe kako nakon svega ipak osjeća olakšanje
Vidi originalni članak

Ugledni znanstvenik Ivan Đikić kaže kako se pomirio s odlukom razreda medicinske zanosti HAZU-a da ga ne prime kao dopisnog člana. Đikić kaže kako nije razočaran tom odlukom te kaže kako na neki način osjeća olakšanje. Đikića je kao dopisnog člana HAZU-a predložilo nekoliko akademika zbog njegovih znanstvenih uspjeha u svijetu i radova koje je pokrenuo u Hrvatskoj. Đikić naglašava kako je želio potaknuti veće uključenje Akademije u hrvatsko društvo.
- Većina članova HAZU-a ne pokazuje odlike izvrsnosti, intelektualnog liderstva te građanske odgovornosti koja se od njih očekuje. Izgleda da se prihvaćaju samo poslušni i povezani s moćnim lobijima. To sigurno deprimira mlade znanstvenike koji se iz inozemstva žele vratiti u Hrvatsku - rekao je Đikić za Jutarnji list.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • be yourself 19.03.2010.

    I bolje da ga nisu primili i da se ne vrati. Šta bi radio s ovim hadezeovim praznoglavcima.

  • hermaed 19.03.2010.

    i opet se vidi tko zemljom i kako vlada. Đikiću, ostani vani i zaboravi na ovo leglo neznanja. iznad svih si, samo naprijed!

  • proljeće 19.03.2010.

    gospodine Đikiću vi ste već svojim radom i osobnošću pokazali i dokazali koliko ste veliki,Vaš rad i doprinos cijene i prepoznaju\"stranci\",a na veliku žalost u svojoj zemlji ste marginalizirani i umjesto da se ponose Vama ponašaju se ma nemam prave riječi,samo sam jako ljuta ,a Vama želim svu sreću u daljnjem radu

Komentiraj...
Vidi sve komentare