To je to što me zanima!

Ima 15 godina, a za njega se već bore Google i Facebook

Australski tinejdžer iza sebe ima uspješnu igru za iPhone, agregator za društvene mreže pa ne čudi što se divovi iz Silicijske doline bore da ga baš oni zaposle
Vidi originalni članak

Iako ima samo 15 godina, Australac Ben Pasternak autor je igre za iPhone Impossible Rush, koja je samo u prvih šest tjedana skinuta više od pola milijuna puta. Igru je napravio s prijateljem jer im je, kako kaže, bilo dosadno u školi.

Mali genijalac nakon toga sudjelovao je na natjecanju programera, hackathonu, u Silicijskoj dolini, kao samo jedan od troje pozvanih izvan SAD-a, i oduševio žiri aplikacijom One, agregatorom koji na jednom mjestu nudi podatke sa svih društvenih mreža koje pratite.

Ne čudi stoga što je mladi Ben prepoznat kao izuzetno nadaren te se velike tehnološke kompanije - ujedno i najpoželjniji poslodavci ne samo u tehnološkom sektoru nego uopće, natječu koja će ga privući da dođe na praksu kod njih. 
Facebook ga je pozvao u obilazak središnjice u Kaliforniji, a jedan od Googleovih potpredsjednika je pozvao Bena da dođe u njihov kampus i ostane koliko god želi.

Pametni mladac za Mashable je na pitanje o tome gdje će nastaviti karijeru odgovorio samo: Vidjet ćemo.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • mancity24 29.01.2015.

    cuj bore se za njega koliko on zna programskih jezika,to su samo price ali u 24 sata se nitko ne razumije u tech ali oni imaju tu rubriku i brukaju se to je dokazano 100 puta

  • Galeb i ja 27.01.2015.

    Moja mama i tata su se isto borili za meme jer sam napravio novu igricu.........Perem svaki dan dva puta posude.

  • akreca 27.01.2015.

    uradis glupu aplikaciju a poslije toga uradis program koji automatski skida tu istu aplikaciju odredjen broj puta i eto ti popularne aplikacije za koju u stvarnosti niko nije ni cuo. genijalci su danas veoma kreativni. kapu skidam samo hakerima koje zapravo mrzim ali ti ljudi stvarno naprave nesto jer virus ili bilo sta slicno ili radi ili ne radi, nema prevare.

Komentiraj...
Vidi sve komentare