To je to što me zanima!

Iron Man iz garaže: Jedan je za ples, a drugi viši od tri metra

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Wu You-ting iz Tainana izradio si je Iron Man odijelo kojim često ide i u grad te oduševljava prolaznike. Trebalo mu je dva mjeseca i tek nešto više od 1100 kuna
Vidi originalni članak

Tajvanac Wu You-ting (28) oduvijek se smatrao obožavateljem strip junaka Iron Mana, ali tek kad je vidio treći film u serijalu odlučio je napraviti i svoju verziju odijela koje Tonyja Starka pretvara u junaka.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Obožavam Iron Mana, a kad sam u kinu vidio model Iron Mana htio sam ga kupiti i odnijeti kući. No, to bi bilo skupo pa sam ga odlučio napraviti sam. Mogu ga imati doma postavljenog, a dobro izgleda i kad ga nosim zbog zabave - rekao je Wu.

Učitelju plesa u izradi oklopa pomagao je prijatelj Guo Wen-sheng, a trebalo im je oko dva mjeseca i nešto više od 1100 kuna. Inspiraciju su potražili u projektima drugih fanova. Dok je Wu bio zadužen za izradu kalupa, njegov prijatelj se bavio postavljanjem svjetlosnih elemenata i elektronike.

Iako samo odijelo ne može sve što i ono iz filma, lučni reaktor na prsima svijetli kao pravi, a na dlanovima su svjetla koja trebaju podsjećati na potisnike. Čak mu se i kaciga može otvoriti pritiskom na gumb. Velika razlika u odijelima je i u visini. Pravi Iron Man visok je 1,98 metara, dok je Wu visok tek 165 centimetara.

Reuters/Pixsell

Iron Mana obožava i Xing Yile (26), učitelj iz Kine, koji je s prijateljem napravio Hulkbustera , oklop kojim se u posljednjim Osvetnicima Iron Man borio protiv Hulka. Replika je visoka 3,4 metra i napravili su je od plastike. Za cijeli projekt trebalo im je dva mjeseca, no nisu imali nacrte već su se služili scenama iz najava za Osvetnike.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • G4ndalf 19.05.2015.

    awsomeeeee i nitro ima

  • Supermarine Spitfire 19.05.2015.

    Jel se sa viškom love nije mogao opijati i drogirati kao sav normalan svijet?

Komentiraj...
Vidi sve komentare