To je to što me zanima!

Iskorištavali su i Facebook profile čak 21.517 Hrvata...

Mark Zuckerberg je pisanoj izjavi Kongresu izjavio da ta društvena mreža nije dovoljno učinila na sprečavanju zloupotrebe osobnih podataka korisnika te se zbog toga ispričao
Vidi originalni članak

Među 87 milijuna profila korisnika Facebooka koji su bili iskorištavani od famozne analitičke kompanije Cambridge Analytica u skandalu koji se proširio po cijelom svijetu nalazi se i 21.517 profila korisnika iz Hrvatske. Otkriveno je to u odgovoru Facebooka na prozivke iz Europske komisije, piše Večernji list. 

ZUCKERBERG: 'Facebook nije dovoljno zaštitio osobne podatke korisnika'
Podsjetimo, Mark Zuckerberg ovaj tjedan svjedočit će pred američkim Kongresom. Uoči toga Mark Zuckerberg je pisanoj izjavi Kongresu izjavio da ta društvena mreža nije dovoljno učinila na sprečavanju zloupotrebe osobnih podataka korisnika te se zbog toga ispričao.

VELIKA AFERA Brojka raste: Ukrali podatke 87 milijuna korisnika Facebooka

Sada je jasno da nismo dovoljno učinili kako bismo spriječili da ti alati budu iskorišteni za nanošenje štete. Nismo široko gledali na pitanje naše odgovornosti i to je bila velika greška", napisao je Zuckerberg u izjavi Odboru za energetiku i trgovinu.

AFERA Pad od čak 18 posto: Facebook ‘ljosnuo’ za 100 mlrd. dolara
"Bila je to moja greška i žao mi je. Ja sam pokrenuo Facebook, ja vodim kompaniju i ja sam odgovoran za sve što se u njoj događa", dodao je.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • korisničko ime zauzeto 10.04.2018.

    nekak mi se čini da zbog ovoga uskoro novi klinci neće znati ni kak se zove čovjek koji dela kruh

  • Ekaterina_1 10.04.2018.

    Iskoristili ste moje recepte za bakljavu? Zahtjevam odštetu.

  • no sleep 10.04.2018.

    iskorištavali za nauku o skupljanju boca

Komentiraj...
Vidi sve komentare