To je to što me zanima!

Iz nepoznatog crnog objekta lete kometi prema Zemlji

Tajanstveni planet ili zvijezda Sunčeva sustava nalazi se na njegovom rubu u oblaku Oort i lansira milijune kometa, a po izračunima je barem četiri puta veća od Jupitera
Vidi originalni članak

Planeti Sunčevog sustava pod 'paljbom' su kometa koji dolaze iz velikog objekta sa samog ruba sustava u oblaku Oort. Astrofizičari John Matese i Daniel Whitmire smatraju kako objekt ima masu kao četiri Jupitera, jer da je manji ne bi imao dovoljnu snagu za lansiranje toliko kometa, a uočili su ga pomoću infracrvenog NASA-inog teleskopa.

- Misterij tajanstvenog objekta riješiti će se u narednih pet do deset godina nakon što se prikupi dovoljno podataka - smatra John Matese.

 Ako je riječ o planetu, tada je jako teško uočljiv i iznimno hladan zbog velike udaljenosti od Sunca. Stručnjaci predviđaju kako je objekt udaljen 30 tisuća astronomskih jedinica od Sunca ( jedna astronomska jedinica iznosi 150 milijuna kilometara), s time da je Zemlja od Sunca udaljena jednu astronomsku jedinicu. Znanstvenici pretpostavljaju da postoji i skrivena zvijezda 'Nemesis', udaljena jednu svjetlosnu godinu od Sunca, koja ulazi u Oortov oblak i remeti putanju kometa u čitavom Sunčevom sustavu.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • DenisJelić 11.12.2010.

    ovo direktno potvrđuje teoriju tj dokaze koje nasa taji o nibiruu i annunakijima

  • The_E1 10.12.2010.

    Pametni su ti znanstvenici, da su ih barem pozvali da smisle rješenje za rupu iz koje je curila nafta u ocean

  • LAKU NOĆ 09.12.2010.

    Lete prema zemlji,tko kaže da će udariti u nju,to ne piše,osobno se bojim ovih "stvari" rata i svemira,jer u oba slučaja,oboje nam nose uništenje...

Komentiraj...
Vidi sve komentare