To je to što me zanima!

Jelušići počinju razmišljati o dizajnu interijera svog doma

Obitelj Jelušić ovih dana obilaze prodajna mjesta i uspoređuju keramičke pločice, podne obloge, namještaj i kućanske aparate. Na redu je sada uređenje interijera.
Vidi originalni članak

Renata i Marko Jelušić sve manje vremena provode na gradilištu, a sve više u salonima namještaja i trgovinama za uređenje interijera. Na gradilištu sve teče po planu i uz njihov minimalni angažman. U ovom trenutku izvodi se završna žbuka na vanjskim zidovima fasade, a na dijelu fasade koji će biti obložen drvom montirani su aluminijski nosači potkonstrukcije. Balkoni su dodatno termo i hidro izolirani stiroporom kako bi se spriječili hladni mostovi i problem zadržavanje vode na balkonu. U unutrašnjosti kuće završen je sustav podnog grijanja, i izveden je estrih u svim prostorijama. Pod je pripremljen za postavljanje podnih obloga, te je u cijeloj kući montirana je sva stolarija. U kupaonice su montirani štedni TECE vodokotlići i tuš kanalice, a Hansgrohe sanitarije čekaju montažu. 

U dosadašnjim fazama izgradnje kuće najvažnija je bila kompetentnost projektanta i drugih stručnjaka, kvalitetna izvedba izvođača radova i kontrola nadzornog inženjera. Jelušići su svoj velik dio zadatka odradili prije početka gradnje uz detaljno istraživanje novih građevinskih rješenja, materijala i tehnologija koje mogu pospješiti energetsku učinkovitost njihove niskoenergetske kuće. Proteklih 10 mjeseci uložili su mnogo vremena, truda, novaca i pregovaračkih vještina u izgradnju kuće koja će im vratiti niskom potrošnjom energije. 

No, grand finale ih tek čeka. Završni radovi i uređenje interijera iziskuje svu njihovu pažnju budući da uključuje mnogo detalja koji će ostati vidljivi. Upravo stoga Jelušići obilaze prodajna mjesta i uspoređuju keramičke pločice, podne obloge, namještaj, kućanske aparate i još mnogo toga. Odluku im otežava velik izbor proizvoda, ali i različite želje članova obitelji. Tijekom ovog godišnjeg odmora umjesto klasične ljetne literature, Jelušići će listati prodajne kataloge.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • mačupiču 23.07.2013.

    tko su ti?

  • user_258803 23.07.2013.

    Fantomski projekat fantomske obitelji Jelušić :) Malo im je kuća u Zagrebu, malo na moru...

  • Buby24 22.07.2013.

    Radim u blizini te kuće i svaki dan prolazim tamo i sa ulice sam uoćio nekoliko grešaka koje nisu se smjele dogoditi. Sve je to dobro izmišljeno ali nadzor je za ku... kad ne vidi naoko vidljive stvari

Komentiraj...
Vidi sve komentare