Obavijesti

Tech

Komentari 5

Jelušići počinju razmišljati o dizajnu interijera svog doma

Jelušići počinju razmišljati o dizajnu interijera svog doma
3

Obitelj Jelušić ovih dana obilaze prodajna mjesta i uspoređuju keramičke pločice, podne obloge, namještaj i kućanske aparate. Na redu je sada uređenje interijera.

VIDEO

Renata i Marko Jelušić sve manje vremena provode na gradilištu, a sve više u salonima namještaja i trgovinama za uređenje interijera. Na gradilištu sve teče po planu i uz njihov minimalni angažman. U ovom trenutku izvodi se završna žbuka na vanjskim zidovima fasade, a na dijelu fasade koji će biti obložen drvom montirani su aluminijski nosači potkonstrukcije. Balkoni su dodatno termo i hidro izolirani stiroporom kako bi se spriječili hladni mostovi i problem zadržavanje vode na balkonu. U unutrašnjosti kuće završen je sustav podnog grijanja, i izveden je estrih u svim prostorijama. Pod je pripremljen za postavljanje podnih obloga, te je u cijeloj kući montirana je sva stolarija. U kupaonice su montirani štedni TECE vodokotlići i tuš kanalice, a Hansgrohe sanitarije čekaju montažu. 

U dosadašnjim fazama izgradnje kuće najvažnija je bila kompetentnost projektanta i drugih stručnjaka, kvalitetna izvedba izvođača radova i kontrola nadzornog inženjera. Jelušići su svoj velik dio zadatka odradili prije početka gradnje uz detaljno istraživanje novih građevinskih rješenja, materijala i tehnologija koje mogu pospješiti energetsku učinkovitost njihove niskoenergetske kuće. Proteklih 10 mjeseci uložili su mnogo vremena, truda, novaca i pregovaračkih vještina u izgradnju kuće koja će im vratiti niskom potrošnjom energije. 

No, grand finale ih tek čeka. Završni radovi i uređenje interijera iziskuje svu njihovu pažnju budući da uključuje mnogo detalja koji će ostati vidljivi. Upravo stoga Jelušići obilaze prodajna mjesta i uspoređuju keramičke pločice, podne obloge, namještaj, kućanske aparate i još mnogo toga. Odluku im otežava velik izbor proizvoda, ali i različite želje članova obitelji. Tijekom ovog godišnjeg odmora umjesto klasične ljetne literature, Jelušići će listati prodajne kataloge.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Test Mercedes EQE SUV: Jedan od najimpresivnijih svoje vrste
VELIKI SUV NA STRUJU

Test Mercedes EQE SUV: Jedan od najimpresivnijih svoje vrste

EQE SUV je odličan automobil, i u njegovoj vožnji smo izuzetno uživali. No ipak, teško se oteti dojmu da bismo se unatoč svoj snazi, udobnosti i tišini još bolje osjećali u običnom GLE

Kristijan Iličić pokrenuo globalnu eSIM aplikaciju Lyntel: 'Spojio sam dvije ljubavi'
PROPUTOVAO 194 DRŽAVE

Kristijan Iličić pokrenuo globalnu eSIM aplikaciju Lyntel: 'Spojio sam dvije ljubavi'

eSIM je digitalna SIM kartica koja omogućava aktivaciju podatkovnog plana operatera bez upotrebe fizičke SIM kartice. - U fokusu nam je kvaliteta povezanosti, 5G mreža gdje god je to moguće - rekao nam je Iličić.
Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta