To je to što me zanima!

Jezivo ili praktično? Ona bi da telefone punimo svojom krvlju

Koliko puta ste rekli kako biste dali sve da možete napuniti pametni telefon? Američka dizajnerica ima rješenje - nakit koji crpi energiju iz tijela i puni gadgete!
Vidi originalni članak

Jesmo li ovisni o energiji, koliko daleko smo spremni ići da bismo napunili svoje gadgete, što bi sve dali za puni iPhone kad nam treba? Pitala se to mlada američka studentica dizajna Naomi Kizhner i osmislila eksperimentalnu liniju nakita koji je puno više od nakita.

Naomi Kizhner

Predmeti iz njezine kolekcije 'Energy Addicts' (Ovisni o energiji) lijepo izgledaju, međutim, ne nose se samo kao ukras - oni se postavljaju u žile, između očiju ili na kralješnicu te crpe energiju iz vašeg organizma. Uz komade koje je ona osmislila nemate straha da ćete ostati bez energije - telefon uvijek možete napuniti!

Iako je Naomina zamisao tek u konceptnom stadiju, ideja i nije toliko nezamisliva ili neostvariva - korejski su znanstvenici već razvili termoelektričku narukvicu koja toplinu tijela pretvara u električnu energiju. Možda ne izgleda lijepo kao predmeti iz kolekcije 'Energy Addicts', ali doista proizvodi struju. Znanstvenici predviđaju da bi se narukvica uskoro mogla koristiti za napajanje automobila, zrakoplova i raznih drugih vozila.

U tijela ugrađuju čipove, magnete i USB memoriju

U svijetu postoji i velika skupina ljudi koji kirurški modificiraju svoja tijela kako bi istražili odnos tijela i tehnologije. Tako je Anthony Antonellis pod kožu ugradio čip sa slikama koje se mogu pregledati ako ga se skenira mobitelom. Amerikanac Rich Lee ugradio si je sićušne magnete u uši koji se pretvaraju u zvučnike u paru s ogrlicom. Finac Jerry Jalava ostao je bez prsta u prometnoj nesreći pa si je kasnije ugradio silikonski prst s USB memorijom.


Idi na 24sata

Komentari 9

  • vozi Miško 29.10.2014.

    Koje gluparije, ova blesača očito nije čula za Power bank.

  • user_383511 29.10.2014.

    Ok,ovo izgleda malo bolesno

  • KiperFilip 29.10.2014.

    kod vecina zena ne postoji nitko sem njih samih i njihovih mobitela.....danasnje zene su bolesne na mobitele.Kazem zene jer se to vidi....pogledaj dok seces....svaka ili tipka ili razgovara ili ima slusalice u ucima....ili ga bar drzi u ruci.Da bi stvar bila gora to rade i dok setaju tj guraju kolica,bas gledam tipka na mobitel prelazi na crveno tj ona nevidi da se upalilo crveno,auti trube a dama slusalice u usima i tipka.Dok to nije kod muskaraca,bar ni priblizno u tim razmjerima.Sad jos i ovakve gluposti,naravno kome je to palo na pamet......zeni

Komentiraj...
Vidi sve komentare