Obavijesti

Tech

Komentari 9

Jezivo ili praktično? Ona bi da telefone punimo svojom krvlju

Jezivo ili praktično? Ona bi da telefone punimo svojom krvlju
2

Koliko puta ste rekli kako biste dali sve da možete napuniti pametni telefon? Američka dizajnerica ima rješenje - nakit koji crpi energiju iz tijela i puni gadgete!

VIDEO

Jesmo li ovisni o energiji, koliko daleko smo spremni ići da bismo napunili svoje gadgete, što bi sve dali za puni iPhone kad nam treba? Pitala se to mlada američka studentica dizajna Naomi Kizhner i osmislila eksperimentalnu liniju nakita koji je puno više od nakita.

Naomi Kizhner

Predmeti iz njezine kolekcije 'Energy Addicts' (Ovisni o energiji) lijepo izgledaju, međutim, ne nose se samo kao ukras - oni se postavljaju u žile, između očiju ili na kralješnicu te crpe energiju iz vašeg organizma. Uz komade koje je ona osmislila nemate straha da ćete ostati bez energije - telefon uvijek možete napuniti!

Iako je Naomina zamisao tek u konceptnom stadiju, ideja i nije toliko nezamisliva ili neostvariva - korejski su znanstvenici već razvili termoelektričku narukvicu koja toplinu tijela pretvara u električnu energiju. Možda ne izgleda lijepo kao predmeti iz kolekcije 'Energy Addicts', ali doista proizvodi struju. Znanstvenici predviđaju da bi se narukvica uskoro mogla koristiti za napajanje automobila, zrakoplova i raznih drugih vozila.

U tijela ugrađuju čipove, magnete i USB memoriju

U svijetu postoji i velika skupina ljudi koji kirurški modificiraju svoja tijela kako bi istražili odnos tijela i tehnologije. Tako je Anthony Antonellis pod kožu ugradio čip sa slikama koje se mogu pregledati ako ga se skenira mobitelom. Amerikanac Rich Lee ugradio si je sićušne magnete u uši koji se pretvaraju u zvučnike u paru s ogrlicom. Finac Jerry Jalava ostao je bez prsta u prometnoj nesreći pa si je kasnije ugradio silikonski prst s USB memorijom.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno