To je to što me zanima!

Kamo to ide? Već ove godine mobiteli će snimati u Ultra HD

Qualcommov novi top čip Snapdragon 800 puno je jači od dosad najbržeg top modela, ali zadržava istu potrošnju struje te može snimati fantastičan 4K video
Vidi originalni članak

Proizvođači televizora na CES-u predstavljaju televizore koji prikazuju sliku u 4K ili Ultra HD rezoluciji (3840 × 2160) iako je dostupan tek mali broj kamera koje snimaju u rezoluciji većoj od FullHD. No, Qualcomm ima rješenje. Oni su najavili čipove za pametne telefone koji bi u UltraHD mogli snimati već ove godine. Na predstavljanju novog modela Snapdragona 800 rekli su kako je 75 posto jači od dosad najbržeg modela, što je dovoljno da snima i reproducira takav video.

Kažu da ne troši više struje, što znači da bi se sadašnje baterije trebale podjednako nositi s novim čipovima. Proizvođačima već šalju nove čipove na testiranje, u sljedećih nekoliko mjeseci će ubrzati proizvodnju za ugradnju u nove gadgete, piše Wired. YouTube već neko vrijeme podržava upload 4K videa, tako da će ovakav video s mobitela (koji još nemaju ekrane ovakvih rezolucija) biti lako i brzo pregledavati na velikim ekranima. 

Što vi kažete na ovakve rezolucije na mobitelima i tabletima? Privlači li vas snimanje u 4K rezolucijama?

Idi na 24sata

Komentari 5

  • WOMANIZER 12.01.2013.

    e da, al trebat će imat para za to!

  • zmija1337 11.01.2013.

    jos malo pa ce filmove snimat mobitelima jer ce kamere biti neprakticne.

  • ZoranBošnjak 09.01.2013.

    Za sve dosadašnje televizije 1920x1080 i više je nego dovoljno. Dakle sad nam trebaju i barem za trećinu veće televizije, ili moćni projektori. A za to osim novaca treba i prostora; Kako većina ljudi u svojem prostoru nema zasebnu kino dvoranu ova tehnologija i neće biti toliko korisna.

Komentiraj...
Vidi sve komentare