To je to što me zanima!

Kao iz Povratka u budućnost: Rekordni let na hoverboardu

Kanađanin Catalin Alexandru Duru preletio je 275,9 metara na hoverboardu kojim je sam upravljao i postavio novi svjetski rekord iznad jezera Ouareau u Quebecu
Vidi originalni članak

Kako se čini serijal Povratak u budućnost bio je otprilike točan u predviđanju još jedne tehnologije koju bi mogli imati u 2015. godini. Hoverboardi, odnosno leteći skateboardi, nisu još na razini koju bi možda očekivali, ako ćemo se ugledati na film, ali napredak je očit, a novi dokaz je i rekordni let na hoverboardu.

Kanađanin Catalin Alexandru Duru preletio je 275,9 metara na hoverboardu i to iznad jezera Ouareau u Quebecu, a pritom je koristio hoverboard koji je sam izradio. Usporedbe radi, prethodni rekord bio je sada skromnih 50 metara. Letjelicom je upravljao nogama zbog čega i kaže da je to prvi pravi hoverboard.

U njegovu slučaju, hoverboard je imao propelere, a ovo prijevozno sredstvo moglo bi se koristiti iznad bilo koje površine. No, testirali su ga iznad vode zbog potencijalnih opasnosti.

Duru je rekordni let obavio još u kolovozu prošle godine, no Guinnessova knjiga rekorda tek ga je sada objavila na svom YouTubeu.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • G4ndalf 25.05.2015.

    ja bi jednog za ribnjak

  • Miškica_1 25.05.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • VesnaGalović 25.05.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare