To je to što me zanima!

Kina lansirala tri astronauta u orbitu, cilj postaja Tiangong

Zapovjednik Nie Haisheng, Zhang Xiaoguang i druga Kineskinja u svemiru, Wang Yaping, trebali bi za više od 40 sati stići do svemirske postaje Tiangong
Vidi originalni članak

Kina je lansirala tri astronauta u raketi Shenzhou-10 iz svemirske baze Jiuquan, koji bi trebali provesti oko dva tjedna radeći u svemirskom laboratoriju Tiangong, piše BBC

Dvoje muških članova posade, zapovjednik Nie Haisheng, Zhang Xiaoguang i druga Kineskinja u svemiru, Wang Yaping, trebali bi za više od 40 sati stići do postaje koja je 335 kilometara iznad Zemlje.

Kapsula s astronautima odvojila se od rakete oko devet minuta nakon lansiranja. 

Misija Shenzhou-10 novi je iskorak prema uspostavljanju stalne kineske misije u svemiru krajem desetljeća. Svemirska postaja bi težila oko 60 tona i imala mnoštvo modula.

Wang Yaping će kasnije putem videolinka održati predavanje studentima na Zemlji. 


Idi na 24sata

Komentari 4

  • apeajtom 11.06.2013.

    zasto njihova raketa ne dimi ???? kako ce amer kad dojde ko turista za 10 godina na njihovu postaju citati stvari na kineskom??? tko ce spasiti zemlju od svemiraca kinezi ili ameri???zasto kineski austronauti nose cizme u svemir???

  • strsljen2013 11.06.2013.

    Sve si rekao! Slažem se!

  • user_258803 11.06.2013.

    U Clarkeovoj "Odiseja u svemiru 2010" (knjizi) amerikanci i rusi ulažu zajedničke napore u izgradnju broda koji putuje do Jupitera / Europe, a kad jedva stignu do Europe, kinezi su već tamo. Knjiga je iz 1982., on je već tada pogodio da će Kina biti velesila.

Komentiraj...
Vidi sve komentare