To je to što me zanima!

Krenula prodaja: Prvi Concept One odlazi španjolskom kupcu

Nakon što isporuče prvi primjerak najbržeg električnog auta na svijetu, kreće se u daljnju proizvodnju, najavio je Rimac. Plan je proizvoditi 15 do 20 auta na godinu
Vidi originalni članak

Prvi primjerak najbržeg električnog automobila na svijetu Concept 1 bit će za dva tjedna isporučen kupcu u Španjolskoj nakon čega se kreće u njegovu proizvodnju, najavio je u subotu navečer u Dnevniku 3 HRT-a Mate Rimac, hrvatski inovator koji je osmislio taj automobil. 

Nije želio otkriti ime naručitelja objasnivši da zbog velikog iznosa kupac odlučuje hoće li to objaviti. Ispričao je da kompletan automobil nastaje u njihovoj tvornici u Svetoj Nedjelji. Svaki se automobil radi po narudžbi, kazao je Rimac, dodavši da ih planiraju proizvoditi 15 do 20 na godinu. 

Automobilski biznis, dodao je, samo je jedan segment njihovog posla jer se bave i razvijanjem tehnologije pogonskih sustava za druge proizvođače, poput motora i baterija. 

- Automobilski biznis je dosta težak, potrebne su velike investicije i zato smo se odlučili na skuplje modele i manje serije jer su potrebna manja ulaganja - rekao je Rimac. Cilj im je, dodao je, svake dvije do tri godine povećavati proizvodnju novim modelima nižih cijena.

Idi na 24sata

Komentari 112

  • maximinimax 04.01.2013.

    Kako se zna da to ide 300?

  • Duro 02.01.2013.

    Kao svaki privatni poduzetnik znam da nije problem u poslu i uspjehu nego u drzavi koja te treba pratiti. Kod nas je ona stvorena da te koci i zato sumnjam u uspjeh. Ipak svaka cast na inovativnosti i poduzetnistvu.

  • Buster 02.01.2013.

    Svaka cast! Mislim da proizvodnja od 20setak auta godisnje je premalo. U automobilskom svijetu sve se brzo mijenja i mislim da ce za godinu dana biti vec nesto drugo u fokusu tako da mislim nije dobra taktika. Razumijem da su investicije velike i da je danas vrlo nepovoljno ulagati i investirati ali to su rizici ove industrije. Moje skromno misljenje je da u HR je puno puno bolje postati dobar dobavljac sistema (a ne samo proizvoda) i tako sa minimalnom investicijom dobavljati el. motore ili neke mehanizme. Dok proizvodnja auta, ostavite to velikim igracima koji imaju svu infrastrukturu... Ne treba patiti od ideja "moje auto" treba osigurati zdrav produkt koji drugi zele imati...

Komentiraj...
Vidi sve komentare