Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
112 komentara

Krenula prodaja: Prvi Concept One odlazi španjolskom kupcu

Nakon što isporuče prvi primjerak najbržeg električnog auta na svijetu, kreće se u daljnju proizvodnju, najavio je Rimac. Plan je proizvoditi 15 do 20 auta na godinu

24sata
Foto: 24sata
112 komentara

Prvi primjerak najbržeg električnog automobila na svijetu Concept 1 bit će za dva tjedna isporučen kupcu u Španjolskoj nakon čega se kreće u njegovu proizvodnju, najavio je u subotu navečer u Dnevniku 3 HRT-a Mate Rimac, hrvatski inovator koji je osmislio taj automobil. 

Nije želio otkriti ime naručitelja objasnivši da zbog velikog iznosa kupac odlučuje hoće li to objaviti. Ispričao je da kompletan automobil nastaje u njihovoj tvornici u Svetoj Nedjelji. Svaki se automobil radi po narudžbi, kazao je Rimac, dodavši da ih planiraju proizvoditi 15 do 20 na godinu. 

Automobilski biznis, dodao je, samo je jedan segment njihovog posla jer se bave i razvijanjem tehnologije pogonskih sustava za druge proizvođače, poput motora i baterija. 

- Automobilski biznis je dosta težak, potrebne su velike investicije i zato smo se odlučili na skuplje modele i manje serije jer su potrebna manja ulaganja - rekao je Rimac. Cilj im je, dodao je, svake dvije do tri godine povećavati proizvodnju novim modelima nižih cijena.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message