To je to što me zanima!

'Lego telefon' na čekanju: Ara u javnosti tek tijekom 2016.

Modularni telefon koji razvija Google trebao bi omogućiti da kameru, zvučnik ili drugi dio zamijenimo boljim po želji, a također bi i popravci trebali biti povoljniji
Vidi originalni članak

Koncept modularnog telefona, kojem možemo po želji mijenjati telefone, ipak neće ove godine stići u javnost. Google je planirao krajem godine u Portoriku testirati revolucionarni telefon, ali sada su u nizu tvitova objavili kako će to sve prebaciti za sljedeću godinu. 

Test će sada prebaciti u SAD, a u užem izboru je nekoliko gradova. Kao razlog za odgodu javnog testa navode velik broj modela u dizajnu, koji je prvi put prikazan još 2013. godine. 

U osnovi, radi se o konceptu telefona koji dolazi u dijelovima. Ono što se ne može mijenjati je ekran, dok bi se drugi dijelovi, poput baterije, kamere, memorije ili zvučnika, mogli izvaditi i zamijeniti boljim ili snažnijim. Korisnici bi tako mogli imati module koje koriste u raznim situacijama, a ako se i ošteti dio, popravak bi bio lakši i povoljniji.

Prema prvotnom planu, Google je mislio koristiti kamione kojima bi se vozili u Portoriku kako bi ljudi mogli isprobati uređaje i 20-ak različitih modula. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Psi i Mačke 18.08.2015.

    nece to nikad zazivjet

  • iPsy 18.08.2015.

    već sam rekla.. odlična ideja...samo da ne bude problema u rasklimavanju djelova...i da ne izgleda mobitel preglomazno..

Komentiraj...
Vidi sve komentare