To je to što me zanima!

Leteća selfie kamera: Lily je dron koji vas zna sam pratiti

Dron je pogodan za fotografiranje i snimanje videa dok vlasnik obavlja neke sportske aktivnosti. Otporan je na vodu te snima fotografije od 12 megapiksela
Vidi originalni članak

Tržište dronova sve je jače i raznovrsnije, a i cjenovno pristupačnije. Dronovi su izgleda već posvuda. Nedavno se i Hrvatska priključila listi zemalja koje uređuju pravila za upravljanje takvim bespilotnim letjelicama u javnosti.

Novi američki start up Lily sada tvrdi da su kreirali najjednostavniji dron za upravljanje. Njihov dron doslovce možete baciti u zrak i sam će se ispraviti i letjeti ili lebdjeti pored vas.

www.lily.camera

Dron Lily vezan je uz svog vlasnika malenim GPS-om u džepu, a lokator je moguće nositi i na ruci. Dron je više orijentiran na snimanje svog korisnika, nego na pilotiranje i istraživanje.

Prepoznat će svog vlasnika i snimati ga. Recimo da je taj dron najbolji selfie dron dosad. Također, u odnosu na druge modele dronova Lily se ističe time što može snimati zvuk preko mikrofona u lokatoru, kako bi ga kasnije mogli sinkronizirati s videom. Jedini zvuk kojeg inače dronovi snimaju je brujanje motora.

Ovaj dron snima i kvalitetne fotografije  od 12 megapiksela. Radi se o akcijskoj kameri, pogodnoj za fotografiranje i snimanje videa dok vlasnik obavlja neke sportske aktivnosti, poput vožnje kajaka. Naime, čak i ako se smoči dron će nastaviti raditi jer je otporan na vodu .

No, dron ima i jednu veliku manu, pogodan je samo za otvorenije prostore jer neće automatski izbjegavati prepreke poput stabala ili zgrada.

U prednarudžbi Lily se može nabaviti za 499 dolara, a kada krene prodaja u trgovinama cijena će biti 999 dolara. Prve isporuke očekuju se u veljači sljedeće godine.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • KALIMERO 06.06.2015.

    Odlično! Radi fantastično ... za godinu, dvije će naučit izbjegavat.

  • SvEzNaLiCa_3 20.05.2015.

    To je samo još jedan uređaj da zaokupe javnost kao fol oni se slikaju a ona ih prati ma kako da ne taj uređaj je napravljen za špijunažu ljudi....

  • _l_ 18.05.2015.

    na svim slikama ćela!

Komentiraj...
Vidi sve komentare