Obavijesti

Tech

Komentari 11

Leteća selfie kamera: Lily je dron koji vas zna sam pratiti

Leteća selfie kamera: Lily je dron koji vas zna sam pratiti
1

Dron je pogodan za fotografiranje i snimanje videa dok vlasnik obavlja neke sportske aktivnosti. Otporan je na vodu te snima fotografije od 12 megapiksela

VIDEO

Tržište dronova sve je jače i raznovrsnije, a i cjenovno pristupačnije. Dronovi su izgleda već posvuda. Nedavno se i Hrvatska priključila listi zemalja koje uređuju pravila za upravljanje takvim bespilotnim letjelicama u javnosti.

Novi američki start up Lily sada tvrdi da su kreirali najjednostavniji dron za upravljanje. Njihov dron doslovce možete baciti u zrak i sam će se ispraviti i letjeti ili lebdjeti pored vas.

www.lily.camera

Dron Lily vezan je uz svog vlasnika malenim GPS-om u džepu, a lokator je moguće nositi i na ruci. Dron je više orijentiran na snimanje svog korisnika, nego na pilotiranje i istraživanje.

Prepoznat će svog vlasnika i snimati ga. Recimo da je taj dron najbolji selfie dron dosad. Također, u odnosu na druge modele dronova Lily se ističe time što može snimati zvuk preko mikrofona u lokatoru, kako bi ga kasnije mogli sinkronizirati s videom. Jedini zvuk kojeg inače dronovi snimaju je brujanje motora.

Ovaj dron snima i kvalitetne fotografije  od 12 megapiksela. Radi se o akcijskoj kameri, pogodnoj za fotografiranje i snimanje videa dok vlasnik obavlja neke sportske aktivnosti, poput vožnje kajaka. Naime, čak i ako se smoči dron će nastaviti raditi jer je otporan na vodu .

VIDEO

No, dron ima i jednu veliku manu, pogodan je samo za otvorenije prostore jer neće automatski izbjegavati prepreke poput stabala ili zgrada.

U prednarudžbi Lily se može nabaviti za 499 dolara, a kada krene prodaja u trgovinama cijena će biti 999 dolara. Prve isporuke očekuju se u veljači sljedeće godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika
UZLAZNI TREND

Netflixov prihod poskočio u prvom tromjesečju, imaju i ogroman porast pretplatnika

Američka digitalna platforma za streaming filmova i televizijskih serija Netflix izvijestila je o skoku prihoda i dobiti u prvom tromjesečju, uz više od devet milijuna novih pretplatnika i podignute cijene
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle