To je to što me zanima!

Lijek za veze na daljinu: Izumili Kissenger, uređaj za ljubljenje

Sve što parovi trebaju učiniti je spojiti usne-ljubilice na računalo i početi ljubiti usne kako bi aktivirali senzore. Sprava s druge strane veze će oponašati vaše pokrete
Vidi originalni članak

Za one koji se muče u vezama na daljinu Kissenger bi mogao olakšati muke, ili barem dio njih. Profesor robotike Hooman Samani iz Singapura izumio je maleni gadget s elektroničkim usnama, osjetljivim na pokret, koji omogućava zaljubljenima da podijele poljubac preko interneta. 

Kissenger izgleda poput malene glave s predimenzioniranim usnama, a ime je dobio od skraćenice Kiss-messenger. Prototip su predstavili lani, a ovu verziju u lipnju u Velikoj Britaniji. Kako piše AFP, još ga dorađuju za tržište. 

Hooman Samani je rekao kako ga mogu koristiti ljudi kako bi poboljšali svoju komunikaciju. Sve što parovi trebaju učiniti je spojiti usne-ljubilice na računalo USB kabelom, spojiti se preko interneta i početi ljubiti usne kako bi aktivirali senzore. Sprava s druge strane veze će reagirati i oponašati vaše pokrete. Samani kaže kako je glavni problem bio prenijeti snagu, pritisak, ali i oblik usne. Odabrali su posebni silikonski materijal, koji najbolje odgovara po osjećaju, a testirao ga je sam Samani. 

Uz dovršavanje uređaja, Samanija muče i etička pitanja uređaja, iako ima, kako tvrdi, puno interesa. 

- Poljubac je jako intiman i da bi imali proizvod koji će zadirati u tu osjetljivu temu, moramo obaviti studije koje će analizirati sociološke i kulturološke aspekte - rekao je znanstvenik koji se bavi odnosima robota i ljudi, a Kissenger je samo jedan od uređaja koje je njegov tim napravio.

Inače, oni koji prate seriju Teorija velikog praska mogli su vidjeti sličan uređaj u petoj sezoni. :)

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Samy_1 26.07.2012.

    I "lieve" tesko naci kokos koja se ljubi iskreno jos da mi simulira na daljinu...VESELJE ZA BUDALE

  • baky126 24.07.2012.

    je bas bi zvalija komad plastike ahahahaha :))))

  • kristijan12 24.07.2012.

    se ja čudim ili sve više kineskinje predstvljaju nove uređaje

Komentiraj...
Vidi sve komentare