Obavijesti

Tech

Komentari 23

Lijek za veze na daljinu: Izumili Kissenger, uređaj za ljubljenje

Lijek za veze na daljinu: Izumili Kissenger, uređaj za ljubljenje
3

Sve što parovi trebaju učiniti je spojiti usne-ljubilice na računalo i početi ljubiti usne kako bi aktivirali senzore. Sprava s druge strane veze će oponašati vaše pokrete

VIDEO

Za one koji se muče u vezama na daljinu Kissenger bi mogao olakšati muke, ili barem dio njih. Profesor robotike Hooman Samani iz Singapura izumio je maleni gadget s elektroničkim usnama, osjetljivim na pokret, koji omogućava zaljubljenima da podijele poljubac preko interneta. 

Kissenger izgleda poput malene glave s predimenzioniranim usnama, a ime je dobio od skraćenice Kiss-messenger. Prototip su predstavili lani, a ovu verziju u lipnju u Velikoj Britaniji. Kako piše AFP, još ga dorađuju za tržište. 

Hooman Samani je rekao kako ga mogu koristiti ljudi kako bi poboljšali svoju komunikaciju. Sve što parovi trebaju učiniti je spojiti usne-ljubilice na računalo USB kabelom, spojiti se preko interneta i početi ljubiti usne kako bi aktivirali senzore. Sprava s druge strane veze će reagirati i oponašati vaše pokrete. Samani kaže kako je glavni problem bio prenijeti snagu, pritisak, ali i oblik usne. Odabrali su posebni silikonski materijal, koji najbolje odgovara po osjećaju, a testirao ga je sam Samani. 

Uz dovršavanje uređaja, Samanija muče i etička pitanja uređaja, iako ima, kako tvrdi, puno interesa. 

- Poljubac je jako intiman i da bi imali proizvod koji će zadirati u tu osjetljivu temu, moramo obaviti studije koje će analizirati sociološke i kulturološke aspekte - rekao je znanstvenik koji se bavi odnosima robota i ljudi, a Kissenger je samo jedan od uređaja koje je njegov tim napravio.

Inače, oni koji prate seriju Teorija velikog praska mogli su vidjeti sličan uređaj u petoj sezoni. :)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Instagram opet pada globalno, velike probleme ima i Facebook
NOVI PROBLEMI ZA METU

Instagram opet pada globalno, velike probleme ima i Facebook

Probleme bilježe korisnici u SAD-u, Australiji, dijelovima Europe, među kojima je i Hrvatska. Iz Mete se još nisu oglasili, a Downdetector bilježi i probleme u radu Facebooka.

Kinezi će odgovoriti na američki zakon o TikToku: 'Ako SAD bude tvrdoglavo ustrajao na odluci...'
SMETA IM I ZAKON O TAJVANU

Kinezi će odgovoriti na američki zakon o TikToku: 'Ako SAD bude tvrdoglavo ustrajao na odluci...'

Biden je potpisao i odvojeni prijedlog zakona povezan s tim paketom koji zabranjuje TikTok u SAD-u ako ga njegov kineski vlasnik ByteDance ne proda u roku od godinu dana...
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti