To je to što me zanima!

'Lozinke koje su ukrali hakeri nisu koristili za druge stranice'

Ta je objava uslijedila nakon što je Facebook prošlog tjedna objavio najgori ikad hakerski upad u kojemu su ukradene lozinke koje su im otvorile put u gotovo 50 milijuna profila na Facebooku...
Vidi originalni članak

Facebook je u utorak objavio da su istražitelji utvrdili da hakeri nisu koristili ukradene lozinke za prijavu na drugim stranicama za koje je objedinjena prijava istom lozinkom kao za Facebook.

"Proučavali smo pristup trećim stranicama u vrijeme napada. Ta istraga nije pokazala da su hakeri pristupali aplikacijama koristeći lozinku za Facebook”, kazao je Guy Rosen, potpredsjednik Facebooka zadužen za sigurnost.

ISPRAVILI SU PROPUST Veliko hakiranje Facebooka je pogodilo 5 milijuna Europljana

Ta je objava uslijedila nakon što je Facebook prošlog tjedna objavio najgori ikad hakerski upad u kojemu su ukradene lozinke koje su im otvorile put u gotovo 50 milijuna profila na Facebooku.

Dionice Facebooka nakon toga padaju treći dana zaredom i u utorak je njihova vrijednost iznosila 159,33 američkih dolara.

UGROŽENO 50 MILIJUNA PROFILA Hakiranje Facebooka: Lozinke koje su ukrali prodaju za 19 kn

Neki stručnjaci za sigurnost kažu kako je Facebook u petak, kada je objavljen hakerski upad, oslikao najcrnji mogući scenarij kako bi osigurao da poštuje nove stroge propise Europske unije o zaštiti privatnosti koje su stupile na snagu krajem svibnja.

Prema tim propisima tvrtke su suočene s iznimno visokim kaznama ako u roku od 72 sata ne objave da je ugrožena privatnost njihovih korisnika i takav kratki rok ne daje vremena, prema stručnjacima, da se utvrdi stvarni utjecaj upada.

STRUČNJAK O NAPADU NA FACEBOOK: 'Hakeri mogu doći do vašeg imena i znati gdje se krećete'

Prema procjenama stručnjaka sa sveučilišta Illinois u Chicagu lozinka za Facebook koristi se na više od 42.000 drugih stranica na internetu.

Tvrtka Uber Technologies Inc objavila je da je blokirala aktivne veze koje koriste Facebookove lozinke dok istražuje utjecaj tog kibernetičkog napada na Facebook.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 06.07.2019.

    svi podaci i sve lozinke koje ste naivo ostavili kod njih su duboko u njihovim spisima i dosjeu...tako da ne brinite imaju dosta podataka o vama i svakim danom se to povećava...ne moraš imati ti fejs da bi znali sve o tvom životu ...dovoljno je da ti netko od rođaka ima ili bliže obitelji....otom potom što je sigurno i što treba vjerovati a što ne...uzmimo u nazad godine kada je to sve nastajalo od prijašnjih igrica do današnjih pa tako i do tehnike koja se veže uz to sve...sve je to dobar plan i scenografija da bi ljude mogli imati pod kontrolom...isto tako u nazad osamdesete godine koja više manje svoj maloj djevi su ispod pazuha ubačeni mikro čipovi sa injekcijama kao bi bili pod kontrolom a da to roditelji niti ne znaju..jer im je to ubrizgano u bolnicama čim su se rodili...primjer vam je jednostavan ZATUPLJENOST MLADIH za tehnologijom i komputerizacijom...to vam je čisti primjer da netko vlada njima....ljudi ne kuže puno toga no koga zanima neka otvori forum NOVI SVIJETSKI POREDAK i neka malo čita ali ne sa mišlju da su to sve sranja ..nego nekom logikom razmišljanja i između redaka pozorno i polako...doći čete do puno zaključaka...naravno to je za one koji imaju nešto u glavi i koji misle glavom ..ostalima je to sve bez veze i takve treba ostaviti neka srljaju i neka idu u ponor...ima puno stvari za razmišljanje a koje mnogi ne vide ili ne kuže...zato je na nama samima kako ćemo se nositi sa vremenom i modernim svijetom....

  • AnonymAnus 04.10.2018.

    Vjerujemo Vam..............NE!

Komentiraj...
Vidi sve komentare