To je to što me zanima!

Mercedes ugradio projektore u terenac i od auta napravio kino

Konceptni crossover GLA premijeru će imati u Šangaju, a automobil dolazi s 2.0 turbo motorom i 211 konjskih snaga. I projektorima koji ga pretvaraju u pravo kino
Vidi originalni članak

Mercedes je prije šangajske premijere otkrio prve detalje GLA koncepta, njihovog kompaktnog crossovera, koji je opremljen kao pravo mobilno kino, a najavljuje budući serijski model.

Prednja svjetla ovog automobila osvijetlit će cestu, ali opremljena su i laserskim projektorima kojima možete stati ispred bilo koje zgrade ili filmskog platna, ako ga imate, te organizirati vlastite projekcije. Iz Mercedesa navode da auto može prikazati sve što mu pružite, od filmova, slika, internet stranica ili slike s telefona. Filmove možete snimiti i sami jer je automobil opremljen s dvije kamere u krovnim nosačima. One će snimati 3D sliku, ali možete ih i skinuti i postaviti na bicikl ili kacigu. I dok ovakvi projektori na konceptu služe kao zabava, u Mercedesu su mislili i na ozbiljnije stvari. Tako navode da bi se projektori u svjetlima mogli koristiti kao produžetak Head-Up Displaya, odnosno informacijskog ekrana. Vozačima bi se na cestu mogle projicirati informacije s navigacije, a po strelicama na cesti bi i drugi vozači mogli vidjeti kamo idete. Projektori u svjetlima imaju i ventilatore koji ih hlade. 

Što se mehanizacije tiče, ovaj 4,38 metara dugi automobil, na sajam stiže s dvolitrenim turbo benzincem i 211 konjskih snaga. Snaga se na cestu prenosi preko automatskog 7-brzinskog mjenjača s dvostrukom spojkom, a koncept dolazi na 20-inčnim kotačima.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Firefox_1 20.04.2013.

    Konačno su i u Mercedesu dizajneri našli malo hrabrosti! Kada se sjetim njihove GL klase i Ciganović bi je bolje dizajnirao....

  • WOMANIZER 20.04.2013.

    iz nutra je očaravajuć! bez teksta sam! *__*

  • 19.04.2013.

    Mercedes je Mercedes, sve ostalo su automobili :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare