To je to što me zanima!

Microsoft će još godinu dana brinuti za vaše Windowse XP

Nakon 8. travnja 2014. bit ćete prepušteni sami sebi, ako imate Windowse XP, jer Microsoft više neće nuditi podršku te pozivaju da se prebacite na Windows 7 ili 8
Vidi originalni članak

Ako ste među onima koji još koriste Windowse XP, imate još godinu dana da nabavite novi operativni sustav. Microsoft će naime 8. travnja 2014. prestati s podrškom za sustav koji je ovdje već 12 godina. To znači da više neće nuditi sigurnosne nadogradnje i ažuriranja sustava, a iz Microsofta upozoravaju da to može izložiti korisnike raznim opasnostima. 

Podrška za Windows XP Embedded izdanje nastavit će se do 2016. godine, a Microsoft tvrtkama poručuje da uz rizike zbog nepodržanog softvera, mogu očekivati i dodatne troškove jer će morati kupovati dodatna rješenja za softver koji više nema podršku. 

Tvrtke se upozorava da u prijelaznom razdoblju vode računa i o podršci za aplikacije koje su im potrebne za rad, jer mnoge koje su izvorno napisane za Windowse XP će trebati dodatno održavanje. 

Uz XP, sljedeće godine istog dana prestaje i podrška za Office 2003. 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • Florenz_1 20.04.2013.

    Za mene je to katastrofa. Moj PC je zastario, nema dovoljno radne memorije za SEDMICU A POGOTOVO OSMICU,, a mirovina učitelja ne dozvoljava mi nbavkju novoga. Obnova (pojačanje) nije moguća zbog zastarjelosti i tako ću se morati oprostiti od interneta, praćenja tiska, komentara, ukratko - biti u tijeku događanja. Jednostavno, ne mogu si pomoći.

  • marijaterezija2 11.04.2013.

    pa više cjene su i to što oni žele

  • AntonTrdić 10.04.2013.

    e pravi se javili da ste kumpjuterasi presli bi na linux a ovako vidi se ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare