To je to što me zanima!

Microsoft je osmislio stropnu lampu koja će puniti mobitele

Kineski ogranak Microsofta kreirao je prototip uređaja koji locira mobitele i puni ih putem svjetlosne zrake. Projekt nosi naziv AutoCharge i zasad je u probnoj fazi
Vidi originalni članak

Kineski ogranak Microsofta kreirao je prototip uređaja koji locira mobitele i puni ih putem svjetlosne zrake. Projekt nosi radni naziv AutoCharge, a koristi Kinect kameru kako bi u prostoriji pronašao smartphone te LED svjetlo kako bi ga napunio uz pomoć solarne tehnologije.

- AutoCharge možete postaviti na strop svoje sobe. On će tada početi puniti vaš smartphone čim ga stavite na stol - kažu u Microsoftu.

Solarni punjač uz pomoć Bluetootha i LED svjetla procjenjuje koliko je mobitel potrebno puniti, a punjenje traje jednako kao s klasičnim punjačima. AutoCharge može puniti više uređaja odjednom, a taj će proces obustaviti nađe li se nekakva zapreka između njega i mobitela. Navodi se da bi morali koristiti prozirne solarne ćelije kako bi ovo bilo izvedivo.

"Spektar nevidljiv ljudskom oku"

- S obzirom da uređaj koristi snop jakog svjetla moramo biti oprezni jer bi ono moglo naštetiti vidu, pogotovo kod djece koja bi iz znatiželje mogla gledati ravno u svjetlo. Zbog toga razmišljamo o korištenju spektra koji ne bi bio vidljiv ljudskom oku - objavili su iz Microsofta.

Još nije poznato kada bi ovaj zanimljivi proizvod mogao postati komercijalno dostupan. Kad god to bilo, i ovaj je projekt još jedan važan korak u razvoju koncepta bežičnog punjenja. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • El Tractor 13.02.2015.

    A što još neće izmisliti!

  • 21.01.2015.

    Još jedna stvar koja zrači. A nije mi problem stavit mob na klasični punjač.

  • Smago 21.01.2015.

    hajde da gledamo u sunce mozda se napunimo :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare