To je to što me zanima!

Musk za svoj globalni internet želi lansirati čak 4000 satelita

Šef kompanije SpaceX želi lansirati flotu malih i jeftinih satelita koji bi preko cijele Zemlje slali internetski signal, a sad je predao zahtjev da mu dozvole testiranja
Vidi originalni članak

Elon Musk je ranije najavio da želi izgraditi satelitsku mrežu koja bi cijeli planet pokrila brzom internetskom vezom, a sada je od saveznih tijela u SAD-u zatražio dozvole da sljedeće godine krene s testiranjima za novi veliki projekt. Točnije, žele istražiti jesu li antene na njihovim sadašnjim satelitima dovoljno snažne da šalju signal prema Zemlji.

Plan je da se u konačnici lansira flota od 4000 malih i povoljnih satelita koji bi slali internetski signal. Ako bi uspio u tome, njegova tvrtka SpaceX, više ne bi isključivo bila raketna kompanija već i pružatelj internetskih usluga.

No, Musk nije prvi, a vjerojatno ni zadnji, koji će pokušati ovakav projekt. Musk je uvjeren da će mali i jeftini sateliti biti njegova prednost, a naravno ima i vlastite rakete.  

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 12.06.2015.

    Ništa od toga, tko bi dozvolio da se gore gužva 4000 satelita? Nema šanse da se to odobri. Osim toga pa to ne bi za deset godina poslao u svemir, da svaki dan rade ko ludi.

  • materti 12.06.2015.

    Najveca prednost je sto ga imas svugdje, mobilan si i neogranicen roamingom. Naravno ako bi to islo preko satelitskog receivera.

  • mrbajo 12.06.2015.

    naravno nebude se odobrilo jer če svi davetelji internet usluga ostati bez svoje djelatnosti.da za flat mjesečno traži samo 1 dolar x koliko ljudi bi to uzelo ...lijepa cifrica bi bila

Komentiraj...
Vidi sve komentare