To je to što me zanima!

Na istoj snimci Aurora borealis, Mliječni put i meteroit na nebu

Iako se entuzijasti diljem svijeta trude snimiti ovakve prizore, još nitko do sada nije uspio u jednoj fotografiji uhvatiti tri fenomena, Auroru, Mliječnu stazu i meteorit
Vidi originalni članak

Fotograf amater Tommy Eliassen uspio je prvi u povijesti snimiti tri nevjerojatna prirodna fenomena u jednom u Ifjordu u Norveškoj, a to su Polarna svjetlost ili Aurora borealis, Mliječnu stazu i meteorit koji prolazi nebom. 

- Iako je danima bilo oblačno, vidio sam na prognozi da će biti vedro po noći. Počeo sam fotografirati, i tada sam uočio kako se Aurora borealis nadvija nad Mliječnom stazom. Svjetlo Aurore je puno jače nego običnih zvijezda pa ga je jako teško snimiti - ističe Tommy, koji se fotografijom počeo baviti tek u 90-ima, a fotografira noć i krajolike. 

Ifjord je idealno mjesto za ovakvu vrste fotografije jer u njemu živi tek 10 ljudi, a 130 kilometra je udaljeno od najbližeg grada, tako da svjetlosno zagađenje nije problem, objašnjava Tommy. 

Na slici je Sunčev sustav ispunjen sitnim zvijezdama, dok zeleno svijetlo Aurore borealis osvjetljava nebo. Uhvaćeni su tragovi zelenih odbljesaka koji padaju na zemlju zajedno s kišom meteora.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • user_82511 21.11.2011.

    Bajkovito :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare