To je to što me zanima!

Na suludim vožnjama osjetiš i kako je vozačima u Formuli 1

Adrenalinska avantura 'Doživi više' odvela nas je i u Ferrari World, najveći tematski park na zatvorenom, posvećen isključivo talijanskom divu i prepun vratolomnih vožnji
Vidi originalni članak

Vratolomne vožnje u “Ferrari Worldu” sasvim su dovoljne da si predočite kroza što sve prolaze vozači Formule 1 na svojim utrkama tijekom sezone, pa tako i na onoj u Abu Dhabiju, koja se vozi tik uz ovaj Ferrarijev tematski park, koji su posjetili putnici HT-ove kampanje Doživi više.

Prvi je to zabavni park koji je ova slavna talijanska kompanija otvorila, 2010. godine, nakon tri godine gradnje. Divovska građevina s gomilom atrakcija dovoljno je velika da drži rekord najvećega tematskog parka na zatvorenome. No, one najluđe vožnje ipak se protežu i izvan ove zgrade, jer ipak treba prostora za vožnje koje će testirati vaše granice. Među putnicima je bio i Karlo Konig koji je izjavio kako je ovo idealno mjesto za ljubitelje adrenalina.

A zabava počinje čim uđete u ovaj ogromni park. Osmijeh na licu pojavit će vam se s pogledom na prvi od brojnih izloženih Ferrarijevih sportskih automobila. Jer, ovo nije samo park s atrakcijama i vlakovima smrti od kojih će vam patiti duša, on je i priča o Ferrariju i njegovoj povijesti i inovativnosti.

- Fantastično je kako sada nije špica sezone pa smo mogli biti prvi na svakoj od atrakcija - rekla je Antonija Čop koja je također u HT-ovoj kampanji dobila priliku iskusiti ekstremne vožnje, ali i potvrditi istraživanja koja kažu kako mladi radije troše novac na iskustva, nego na materijalne stvari.

Pogled u parku stalno bježi ka svim dijelovima ovoga divovskog zdanja, koje ima ogroman aluminijski krov s ukupnom površinom 200.000 kvadrata. Dovoljno da njime “obučete” 16.750 Ferrarija. Na krovu je i ogromni logo te talijanske kompanije i to je najveći logo s ‘propetim konjićem’ na svijetu. 
Zanimljivo je kako je cijeli park iznutra toliko prostran da bi ga se moglo ispuniti svim betonom iz Hooverove brane u SAD-u. Kako bi ova zgrada sigurno stajala usred pustinje trebalo je gotovo dvostruko više čelika nego što ga ima na Eiffelovu tornju.

No, ono zbog čega svi dolaze ovdje su ekstremne i rekordne vožnje, pa stoga imaju vlak smrti s najvećim krugom, a na ovoj vožnji više puta možete iskusiti bestežinsko stanje. I vjerujte, nakon vožnje na vlaku Flying Aces htjet ćete to iskustvo ponoviti još nekoliko puta ili sjesti sa strane i čekati da “dođete sebi”. Uz mene, u ovu drugu skupinu spada i Antonija Čop, koja je rekla kako je Flying Aces samo produbio njezine traume vezane uz rollercoastere.

- Zna se da ovaj vlak juri 120 km/h i da se 10 puta doživi osjećaj bestežinskog stanja, a svašta sam još otkrila guglajući. Daleko previše da bih ikad više sjela u rollercoaster. A kako je sve izgledalo uživo, ne mogu reći jer sam gotovo cijelo vrijeme žmirila. Sat vremena kasnije bila sam u mogućnosti raditi bilo što i otišla sam na električni karting i to je bilo fantastično. Da sam ga ranije vidjela, bila bih tamo cijelo vrijeme - dodala je Antonija.  

Formula Rossa najbrži je vlak smrti na svijetu. Posjetitelji dobiju zaštitne naočale, a potom on pojuri 240 kilometara na sat pa oni iskuse sile kakve trpe i vozači Formula.

Najnovija atrakcija u ovome parku je Turbo Track, otvoren ove godine. Zbog njega su morali i preraditi dio parka kako bi pokušali tom vožnjom dočarati kako je testnim vozačima i to tako što vas lansiraju na vertikalni uspon a potom krenete u slobodni pad. Onima kojima je ovo ipak ekstremna zabava park nudi gomilu simulatora Ferrarijevih vozila, ali i priliku da isprobaju pravi Ferrari. Kad si već ondje, zašto ne isprobati. Kako je ovo jedno fantastično iskustvo, u kojem često uživaju cijele obitelji, park nudi zabavu i za mališane, koji će nakon cijelog dana sigurno postati Ferrarijevi pravi fanovi.  

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • volimpršut 27.06.2017.

    Ferrari je kralj....ima se može se!

  • MarinNakinjo 27.06.2017.

    i ja bih išao, stoga molim pretplatnike HTa da financirju i moj posjet tom lijepom zabavnom parku

Komentiraj...
Vidi sve komentare