Obavijesti

Tech

Komentari 2

Na suludim vožnjama osjetiš i kako je vozačima u Formuli 1

Na suludim vožnjama osjetiš i kako je vozačima u Formuli 1
8

Adrenalinska avantura 'Doživi više' odvela nas je i u Ferrari World, najveći tematski park na zatvorenom, posvećen isključivo talijanskom divu i prepun vratolomnih vožnji

VIDEO

Vratolomne vožnje u “Ferrari Worldu” sasvim su dovoljne da si predočite kroza što sve prolaze vozači Formule 1 na svojim utrkama tijekom sezone, pa tako i na onoj u Abu Dhabiju, koja se vozi tik uz ovaj Ferrarijev tematski park, koji su posjetili putnici HT-ove kampanje Doživi više.

Uživo iz Ferrari Worlda, najvećeg zatvorenog tematskog parka na svijetu! Reporteri: Matej Matičević, Ivan Hruškovec

Posted by 24sata on Monday, June 12, 2017

Prvi je to zabavni park koji je ova slavna talijanska kompanija otvorila, 2010. godine, nakon tri godine gradnje. Divovska građevina s gomilom atrakcija dovoljno je velika da drži rekord najvećega tematskog parka na zatvorenome. No, one najluđe vožnje ipak se protežu i izvan ove zgrade, jer ipak treba prostora za vožnje koje će testirati vaše granice. Među putnicima je bio i Karlo Konig koji je izjavio kako je ovo idealno mjesto za ljubitelje adrenalina.

 

Fotke govore 1000 riječi, ali ove govore i više od toga! 🎢#ferrariworld #AbuDhabi #dozivivise #doziviSVE

A post shared by Karlo Konig (@karlo.konig) on

A zabava počinje čim uđete u ovaj ogromni park. Osmijeh na licu pojavit će vam se s pogledom na prvi od brojnih izloženih Ferrarijevih sportskih automobila. Jer, ovo nije samo park s atrakcijama i vlakovima smrti od kojih će vam patiti duša, on je i priča o Ferrariju i njegovoj povijesti i inovativnosti.

- Fantastično je kako sada nije špica sezone pa smo mogli biti prvi na svakoj od atrakcija - rekla je Antonija Čop koja je također u HT-ovoj kampanji dobila priliku iskusiti ekstremne vožnje, ali i potvrditi istraživanja koja kažu kako mladi radije troše novac na iskustva, nego na materijalne stvari.

Pogled u parku stalno bježi ka svim dijelovima ovoga divovskog zdanja, koje ima ogroman aluminijski krov s ukupnom površinom 200.000 kvadrata. Dovoljno da njime “obučete” 16.750 Ferrarija. Na krovu je i ogromni logo te talijanske kompanije i to je najveći logo s ‘propetim konjićem’ na svijetu. 
Zanimljivo je kako je cijeli park iznutra toliko prostran da bi ga se moglo ispuniti svim betonom iz Hooverove brane u SAD-u. Kako bi ova zgrada sigurno stajala usred pustinje trebalo je gotovo dvostruko više čelika nego što ga ima na Eiffelovu tornju.

No, ono zbog čega svi dolaze ovdje su ekstremne i rekordne vožnje, pa stoga imaju vlak smrti s najvećim krugom, a na ovoj vožnji više puta možete iskusiti bestežinsko stanje. I vjerujte, nakon vožnje na vlaku Flying Aces htjet ćete to iskustvo ponoviti još nekoliko puta ili sjesti sa strane i čekati da “dođete sebi”. Uz mene, u ovu drugu skupinu spada i Antonija Čop, koja je rekla kako je Flying Aces samo produbio njezine traume vezane uz rollercoastere.

- Zna se da ovaj vlak juri 120 km/h i da se 10 puta doživi osjećaj bestežinskog stanja, a svašta sam još otkrila guglajući. Daleko previše da bih ikad više sjela u rollercoaster. A kako je sve izgledalo uživo, ne mogu reći jer sam gotovo cijelo vrijeme žmirila. Sat vremena kasnije bila sam u mogućnosti raditi bilo što i otišla sam na električni karting i to je bilo fantastično. Da sam ga ranije vidjela, bila bih tamo cijelo vrijeme - dodala je Antonija.  

Formula Rossa najbrži je vlak smrti na svijetu. Posjetitelji dobiju zaštitne naočale, a potom on pojuri 240 kilometara na sat pa oni iskuse sile kakve trpe i vozači Formula.

Najnovija atrakcija u ovome parku je Turbo Track, otvoren ove godine. Zbog njega su morali i preraditi dio parka kako bi pokušali tom vožnjom dočarati kako je testnim vozačima i to tako što vas lansiraju na vertikalni uspon a potom krenete u slobodni pad. Onima kojima je ovo ipak ekstremna zabava park nudi gomilu simulatora Ferrarijevih vozila, ali i priliku da isprobaju pravi Ferrari. Kad si već ondje, zašto ne isprobati. Kako je ovo jedno fantastično iskustvo, u kojem često uživaju cijele obitelji, park nudi zabavu i za mališane, koji će nakon cijelog dana sigurno postati Ferrarijevi pravi fanovi.  

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada
NOVA GENERACIJA

VIDEO Ovaj humanoidni robot kreće se kao ni jedan do sada

Boston Dynamics je predstavio svoju sljedeću generaciju humanoidnog robota, potpuno električnog Atlas robota

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković