To je to što me zanima!

Najbrži solarni automobil bio je iz zadarske Strukovne škole

Siščani su već treću godinu zaredom bodrili srednjoškolce koji su se natjecali u utrci solarnih automobila koje su izradili sami uz mentorstvo svojih profesora
Vidi originalni članak

Siščani su treću godinu zaredom bodrili srednjoškolce koji su se natjecali u utrci solarnih automobila koje su izradili sami uz mentorstvo svojih profesora.

Bilo je sunčano, a to je ovim jurilicama itekako odgovaralo. Sunčeva energija je njihovo gorivo. No bilo je i pakleno vruće, a to im baš i nije bilo “po volji”. Stoga su se tvorci nekih automobila tijekom utrke namučili i s kvarovima. Bilo je, nažalost, i odustajanja. No to nije narušilo nadmetanje. Pobijedila je Strukovna škola iz Zadra. Ukupno se natjecalo šest hrvatskih strukovnih i tehničkih škola.

Broj vozila na sisačkoj utrci iz godine u godinu raste. Na prvom natjecanju prije tri godine bile su samo dvije škole. Sad je već interes trostruko veći. Tako se ove godine pridružila i Novska, čijim je učenicima pobjeda izmakla za dlaku. Naime, novska Srednja škola plasirala se na drugo mjesto, dok je treće zauzela Tehnička škola iz Kutine. Druge godine, sigurni su, bit će još bolji. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Žara 08.06.2015.

    na prvoj utrci prije 3 godine je bilo 5 škola Sisak,Kutina,Velika Gorica, Osijek i Zadar

  • Haski007 08.06.2015.

    ajareselde nemoj pricat gluposti moja skola je prosle godine dobila to takmicenje ni rijec da nemoze napunit i ima samo sakupljac struje koji visak energije tamo skuplja... ja sa, pomogo u izradi prosle godine za svoju skolu

  • ajareselde 07.06.2015.

    Trebalo bi se zvati el. automobil, a ne solarni. Ruku na srce, gledajuci dizajn, ocito je da ti paneli nemogu napuniti ta vozila u realnom roku. Ovo je bila borba akumulatora, solarne ploce su ocito samo ukras..

Komentiraj...
Vidi sve komentare