To je to što me zanima!

Najjeftiniji pametni telefon na svijetu košta samo 25 kuna

Indijska tvrtka je u suradnji s vladom predstavila najjeftiniji smartphone na svijetu kako bi stanovnike potaknuli na kupnju pametnih telefona, koji su inače preskupi za njihov standard
Vidi originalni članak

Indijska tvrtka Ringing Bells lansirala je smartphone Freedom 251 koji će stajati nevjerojatnih 25 kuna, što je upola manje od dosad najjeftinijeg pametnog telefona.

Uređaj dolazi s četverojezgrenim procesorom na 1,3 GHz, 1 GB RAM-a te 8 GB interne memorije, koja se pomoću microSD kartice može proširiti na 32 GB. Telefon ima dvostruku kameru, stražnju s 3,2 megapiksela i prednju s 0,3 za ne baš tako savršene selfije, no za niti trideset kuna ne možemo ni očekivati više. 

Što se tiče ostalih specifikacija, navodi se 4-inčni ekran s rezolucijom 540x960 piksela, baterija kapaciteta 1450 mAh, a mobitel će raditi na Android 5.1 Lollipop operativnom sustavu.

U posljednje vrijeme sve su popularnije kineske tvrtke koje proizvode jeftinije modele pametnih telefona. Tvrtke kao Xiaomi, ali i manje poznati kineski brendovi, privlače kupce solidnim hardverom i cijenom koja je nekoliko puta niža od Samsungovih ili Appleovih modela. No, i te cijene mogu biti previsoke za korisnike u zemljama u razvoju, kao što je Indija. 

Ovaj mobitel napravljen je uz potporu indijske vlade kako bi svoje stanovnike potaknuli na kupnju pametnih telefona. Nedavno istraživanje pokazalo je da sve više ljudi u Indiji kupuje pametne telefone. Početkom 2014. godine 78 posto kupljenih telefona bili su klasični mobiteli kakve smo koristili početkom stoljeća, a krajem iste godine taj je broj pao na 65 posto.

Idi na 24sata

Komentari 73

  • Mika75 18.02.2016.

    Gdje ima takav uređaj za kupit?, da odmah jedan naručim, ;), baš mi ovaj moj Samsung već neko vrijeme šteka

  • Lalala5 17.02.2016.

    A kolika bi slučajno mogla biti vijena kod nas, s koliko znamenaka?

  • Parousia 17.02.2016.

    Kod nas ce koštati 12700 kn s popustom jer to je ipak mobilna rijetkost, odnosno nijedan na svijetu toliko ne košta. :)))

Komentiraj...
Vidi sve komentare