Obavijesti

Tech

Komentari 73

Najjeftiniji pametni telefon na svijetu košta samo 25 kuna

Najjeftiniji pametni telefon na svijetu košta samo 25 kuna
1

Indijska tvrtka je u suradnji s vladom predstavila najjeftiniji smartphone na svijetu kako bi stanovnike potaknuli na kupnju pametnih telefona, koji su inače preskupi za njihov standard

VIDEO

Indijska tvrtka Ringing Bells lansirala je smartphone Freedom 251 koji će stajati nevjerojatnih 25 kuna, što je upola manje od dosad najjeftinijeg pametnog telefona.

Uređaj dolazi s četverojezgrenim procesorom na 1,3 GHz, 1 GB RAM-a te 8 GB interne memorije, koja se pomoću microSD kartice može proširiti na 32 GB. Telefon ima dvostruku kameru, stražnju s 3,2 megapiksela i prednju s 0,3 za ne baš tako savršene selfije, no za niti trideset kuna ne možemo ni očekivati više. 

Što se tiče ostalih specifikacija, navodi se 4-inčni ekran s rezolucijom 540x960 piksela, baterija kapaciteta 1450 mAh, a mobitel će raditi na Android 5.1 Lollipop operativnom sustavu.

U posljednje vrijeme sve su popularnije kineske tvrtke koje proizvode jeftinije modele pametnih telefona. Tvrtke kao Xiaomi, ali i manje poznati kineski brendovi, privlače kupce solidnim hardverom i cijenom koja je nekoliko puta niža od Samsungovih ili Appleovih modela. No, i te cijene mogu biti previsoke za korisnike u zemljama u razvoju, kao što je Indija. 

Ovaj mobitel napravljen je uz potporu indijske vlade kako bi svoje stanovnike potaknuli na kupnju pametnih telefona. Nedavno istraživanje pokazalo je da sve više ljudi u Indiji kupuje pametne telefone. Početkom 2014. godine 78 posto kupljenih telefona bili su klasični mobiteli kakve smo koristili početkom stoljeća, a krajem iste godine taj je broj pao na 65 posto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Alarm u Appleu: Ne rade alarmi na iPhoneu, hitno rješavaju bug
ZASPALI ZBOG GREŠKE

Alarm u Appleu: Ne rade alarmi na iPhoneu, hitno rješavaju bug

Apple je potvrdio da su upoznati s problemom. No još nije poznato zbog čega se uopće kvar pojavio i što korisnici mogu poduzeti dok ne stigne rješenje

Prvi spam ikad naljutio je 393 ljudi, evo što je pisalo u poruci
BIJES U ARPANETU

Prvi spam ikad naljutio je 393 ljudi, evo što je pisalo u poruci

Na današnji dan 1978. godine Gary Thuerk iz tvrtke DEC postao je prvi (poznati) spammer. Umjesto da šalje zasebnu poruku svakom primatelju, poslao je poruku na skoro 400 ljudi
Kristijan Iličić pokrenuo globalnu eSIM aplikaciju Lyntel: 'Spojio sam dvije ljubavi'
PROPUTOVAO 194 DRŽAVE

Kristijan Iličić pokrenuo globalnu eSIM aplikaciju Lyntel: 'Spojio sam dvije ljubavi'

eSIM je digitalna SIM kartica koja omogućava aktivaciju podatkovnog plana operatera bez upotrebe fizičke SIM kartice. - U fokusu nam je kvaliteta povezanosti, 5G mreža gdje god je to moguće - rekao nam je Iličić.