To je to što me zanima!

'Najlakše električno vozilo' bez problema će vas voziti uzbrdo

Električni longboard može juriti do 32 km/h, a elektromotor će vas voziti i uzbrdo. Kapacitet baterija je dovoljan za vožnju dugu 10 kilometara. Stoji 1300 dolara
Vidi originalni članak

Tesla, Chevrolet Volt ili Rimčev Concept One su uobičajena vozila na električni pogon koja prvo padnu na pamet većini ljudi, no kalifornijski startup želi promijeniti tu percepciju te su izradili, kako kažu, 'najlakše električno vozilo', odnosno elektro skateboard, piše Mashable.

Lani su uspjeli na Kickstarteru skupiti sredstva za razvoj prototipa s motorom snage 2000 W na jedno punjenje ima doseg od skoro 10 kilometara. Maksimalna brzina je oko 32 km/h, a baterije se pune 2 sata. Daska je teška između 5 i 7 kilograma.

Suosnivač tvrtke Boosted Boards, Sanjay Dastoor, rekao je kako ovo ne treba zaključati ili vezati, poput bicikla ili auta, a ne možeš ni zapeti u gužvi. Dastoor kaže da je maleni elektromotor dovoljno snažan da vozača teškog oko 80 kilograma vozi uzbrdo nagiba 15 stupnjeva.  Skateboard se može kontrolirati preko daljinskog upravljača, a uz gas i kočnicu vidite i koliko još ima struje u baterijama. Prvi kupci koji su lani podržali projekt na Kickstarteru dobit će svoje daske uskoro, a cijena će joj biti 1300 dolara s isporukama od jeseni. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • cyber 18.04.2013.

    kojeg ce mu vraga 2kw motor na takvim tockicima??? elektricni bicikli idu sasvim ok sa 250-350W.... prije mi izgleda da je tipfeler ekipe s 24sata

  • globalsolutions 16.04.2013.

    Kinezi to odavno rade po cijeni od 300$!

  • WOMANIZER 16.04.2013.

    ni skate nije što je nekad bio!

Komentiraj...
Vidi sve komentare