To je to što me zanima!

Najpovoljnija 5G Nokia dosad: G50 ima moćnu bateriju i dvije godine ažuriranja za Android

Nova povoljna Nokia ima Snapdragon 480, 4/128 GB memorije, glavnu kameru od 48 megapiksela i bateriju od 5000 mAh koja bi trebala izdržati dva dana korištenja
Vidi originalni članak

HMD Global predstavio je Nokiju G50, njihov najpovoljniji 5G telefon dosad kojim kreću u novu bitku u klasi povoljnih uređaja. Kako doznajemo, kod nas bi telefon trebao stajati oko 2400 kuna.

- Naša je misija od prvog dana učiniti kvalitetnu mobilnu tehnologiju dostupnom svima u svijetu. Ponosni smo što s Nokiom G50 stavljamo 5G u džep još većeg broja ljudi, uz podršku pouzdanih partnerstava za najbolja iskustva u klasi. I ne samo danas, već i godinama koje dolaze zahvaljujući našim redovitim ažuriranjima softvera i kvalitetnim materijalima. Želimo osnažiti ljude da se osjećaju dobro što duže koriste svoj pametni telefon i boriti se s kulturom nadogradnje kako bismo svi mogli smanjiti svoj ugljični otisak - rekao je Florian Seiche, CEO u HMD Globalu.

Budući da se očekuje da će 5G mreže do 2024. pokriti 40% svijeta, a njima će se baviti 25% svih mobilnih podataka, Nokia G50 ima Qualcomm Snapdragon 480 MP s 5G podrškom.

G50 je spreman i za Android 12, ali i dvije godine ažuriranja za Android, te najmanje tri godine sigurnosnih ažuriranja.

Telefon dolazi s 4 GB RAM-a i 128 GB memorije, ima microSD utor i 6,82-inčni HD+ ekran u kojem se nalazi 8-megapikselna selfie kamera koja ima i stabilizaciju videa.

Straga je već poznati trostruki sustav kamera, a uz glavni senzor od 48 megapiksela tu su širokokutna od 5 i senzor od 2 megapiksela za dubinske podatke.

Kako navode, baterija od 5000 mAh s punjenjem od 18W trebala bi izdržati dva dana rada.

Dolazi s predinstaliranim Spotifyjem i softverom za zaštitu ExpressVPN koji  će biti dostupan na Nokiji G50 s besplatnim probnim razdobljem od 30 dana. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Antic 25.09.2021.

    Svaki put kad sam azurirao taj famozni Android, mobiteli je postao škart. Tako je bilo sa Huaweiom, Xiaomijem, Samsungom i sa Sony-em. Nikad više nisam niti ću nadograđivati Android. Ionako ga mijenjam svakih 2-3 godine. O tome neka misli second-hand osoba koja ga nakon mene dobije.

  • Würstchen 23.09.2021.

    Mrzim smartphone.Ako netko zeli razgovarat samnom ili poslati poruku nek se posluzi racualom.

  • velist 23.09.2021.

    Ako uzmete 'pravi' mobitel ne trabate voditi brigu oko ažuriranja. Moj trenutni je star 5 godina i još uvijek imam najnoviju inačicu operativnog sustava. ;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare