To je to što me zanima!

Nakon 19 godina zakrpali bug koji je pratio sve Windowse

Ovaj bug se mogao iskoristiti u svim verzijama Windowsa, još od predstavljanja Windowsa 95. Microsoft je objavio zakrpu i za njega. Otkrili su ga u IBM-u
Vidi originalni članak

Microsoft je objavio u utorak kako su zakrpali opasni propust u Windowsima, koji je ovaj operacijski sustav pratio još od predstavljanja Windowsa 95 prije više od 19 godina. 

Propust su ranije ove godine otkrili u IBM-u i o tome privatno izvijestili Microsoft te su surađivali kako bi ga ispravili prije nego su izvijestili javnost o tome.

Ovaj bug hakerima bi mogao omogućiti da daljinski preuzmu kontrolu nad računalom, piše BBCIz IBM-a navode da se propust može iskoristiti u Exploreru od verzije 3.0

- Ovaj je propust bio tu cijelo vrijeme prisutan, iako su se u isto vrijeme ispravljali drugi bugovi u istom dijelu koda  - navodi IBM-ov Robert Freeman u službenom blogu. Navodi i kako se točno propust mogao iskoristiti. 

Microsoft i dalje ima podršku za novija računala, ali kako su prestali s podrškom za Windowse XP, hakeri bi mogli iskoristiti bug i ta računala neće biti zaštićena, piše Verge.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • SilikoniralaSiSe 17.11.2014.

    jedini windowsi koji valjaju su XP i 7,volio bi da znam hakirati bas bi mi to bilo zanimljivo no znao sam samo jednog hakera kada sam ga htio pitat da me malo pouci taman ga je policija pokupila da odlezi kaznu od 5 god. zbog brisana dosjea iz arhive

  • Behemot 14.11.2014.

    Deinstalira se IE, stavi Chrome, FF, i XP može sigurno raditi još 10 godina :) Ovakvim vijestima se samo želi ljude potaknuti da kupe ono što im ne treba. Prelaskom na novi OS starih korisnika XP-a, MS će zaraditi 100-200 mlrd $, a tu su još i Office i ostali programi ..

  • otilliaOS33 13.11.2014.

    znači hakeri su mogli čitavih 19 godina preuzeti kontrolu nad računalom koje je imalo windowse kao operativni sistem, zbog jednog bug-a?.....mogu samo konstatirati da ova zakrpa dosta kasni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare