To je to što me zanima!

Nakon fatalne nesreće Arizona je Uberu zabranila sve testove

Uber je samo dan nakon nesreće prekinuo testiranja autonomnih vozila, a sada je stigla i zabrana Arizone. U nesreći 18. ožujka poginula je pješakinja dok je prelazila cestu izvan pješačkog prijelaza
Vidi originalni članak

Vlasti Arizone zabranile su u ponedjeljak Uberu vožnje autonomnih vozila na cestama te savezne države na jugozapadu SAD-a zbog nesreće koja je stajala života jednu pješakinju polovicom ožujka.

IZLETJELA PRED AUTO Objavili snimku nesreće: Uber na autopilotu ubio pješakinju

Uber je objavio već dan nakon nesreće do koje je došlo 18. ožujka u Tempeu da prekida sva testiranja autonomnih vozila na javnim prometnicama.

Video-snimku nesreće policija je objavila nekoliko dana kasnije.

Policija i regulator prometa otvorili su istragu o toj nesreći koja je oživjela bojazan koja prati autonomnu tehnologiju zamišljenu, po riječima pristaša, da smanji broj nesreća na cestama.

U ARIZONI Prva nesreća ova vrste: Uber na autopilotu ubio pješakinju

Brojne tvrtke ulažu milijarde u tu tehnologiju i već testiraju vozila na javnim prometnicama, posebice u Arizoni i Kaliforniji.

Neposredno nakon nesreće Uber je prekinuo svoja testiranja u Tempeu, San Franciscu i Pittsburghu u SAD-u te u Torontu u Kanadi.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • komentator s marsa 28.03.2018.

    Zanimljivo. Ako se dobro sječam dogodilo se već više nesreča sa smrtnim posljedicama gdje su krivci ljudi? Tj. godišnje nešta preko 1 milion. Zašto ljudima nisu već zabranili upravljanje vozilima? Jedva čekam da nove tehnologije donesu više sigurnosti na ceste.

  • miko2312 27.03.2018.

    Jest jest sad ce poceti nova pravila za te aute, vidim da NTSB radi na slučaju, a oni ne zavrsavaju slucaj bez da izdaju nove uvjete, preporuke i pravila.

  • krao_sam_1 27.03.2018.

    Glupost,ovo nije bmw

Komentiraj...
Vidi sve komentare