Obavijesti

News

Komentari 95

Prva nesreća ova vrste: Uber na autopilotu ubio pješakinju

Prva nesreća ova vrste: Uber na autopilotu ubio pješakinju
2

Ozlijeđena žena preminula je od ozljeda u bolnici. Uber je izrazio žaljenje i sućut obitelji te obustavio testiranja autonomnih vozila koja su se provodila diljem SAD-a

VIDEO

Uberovo autonomno vozilo ubilo je pješakinju u Arizoni. Za upravljačem auta sjedio je vozač, ali je u trenutku nesreće vozilo bilo na autopilotu. Ovo je prva takva nesreća u kojoj je autonomno vozilo, to jest, umjetna inteligencija, skrivila smrt čovjeka. 

- Vozilo je išlo u smjeru sjevera kad je udarilo u ženu koja nije išla po pješačkom prijelazu - priopćila je policija. 

Ozlijeđena žena preminula je od ozljeda u bolnici. Uber je izrazio žaljenje i sućut obitelji te obustavio testiranja autonomnih vozila koja su se provodila diljem SAD-a, javlja Independent.

Novu uslugu Uber je najavio još u kolovozu 2016. u Pittsburghu. U prvoj fazi testiranja, koja je sada prekinuta, u vozilima su bili vozači kako bi preuzeli kontrolu u kriznoj situaciji, poput ove. Istraga će pokazati što se točno dogodilo i tko je odgovoran za nesreću. U vozilu se osim vozača trebao nalaziti i neovisni promatrač. 

Na put prema Uberu bez živih vozača krenuli su s Volvom koji je potvrdio kako je ova inicijativa zajednički projekt.

- Uber i Volvo će koristiti isto temeljno vozilo za sljedeću fazu vlastitih strategija oko autonomnih vozila. To će uključivati dodavanje Uberovih sustava na osnovno vozilo - rekli su iz Volva i dodali da inženjeri iz obje kompanije rade na projektu.

- Ovaj savez stavlja Volvo u središte trenutne tehnološke revolucije u automobilskoj industriji - rekao je direktor Volva Hakan Samuelsson. Bloomberg dodaje da ovo nije ekskluzivni dogovor te da Uber planira raditi i sa drugim automobilskim kompanijama. 


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"