To je to što me zanima!

Napredak gradnje niskoenergetske montažne kuće

Na gradilištu Leljakovih radovi se odvijaju „k'o po špagi“. Samo 12 radnih dana i završni radovi su tu. Do proljeća će mali Lucas imati svoju veliku sobu
Vidi originalni članak

Ova jesen bila je vrlo naklonjena izvođačima na gradilištu obitelji Leljak. Otkako su počeli s izgradnjom montažne niskoenergetske kuće nije bilo padalina niti temperatura ispod 0°C.

U samo jedan dan na pripremljenim temeljima montirano je ukupno 39 zidnih panela i kompletna krovna konstrukcija, sve prethodno proizvedeno u tvornici DomusPlusa, tvrtke koja se bavi izgradnjom niskoenergetskih montažnih kuća. U sljedećih 12 radnih dana, 12 radnika DomusPlusa postavili su strop s toplinskom izolacijom od mineralne vune debljine 30 cm, parnom kočnicom, te oblogom od Fermacell vatrootpornih gips-vlaknastih ploča, pokrili su krovište crijepom i ugradili su stolariju s roletama. Kroz savitljive rebraste plastične cijevi prethodno montirane u zidne panele, razvedene su instalacije i montirane priključno-razvodne kutije u zidove. Također je izveden podni i zidni razvod vodovoda i kanalizacije PVC cijevima unutar objekta. Zvršeni su limarski radovi. Vanjske zidove su toplinski izolirali s 15 cm kamene vune te izveli žbukanje preko PVC mrežice i pripremili zidove za postavljanje fasade. 

Pred radnicima je još nekoliko dana posla do kompletnog završetka radova uključenih u razinu izvedbe „visoki roh bau“. Za postavljanje podnog grijanja, soboslikarske radove te uređenje interijera i eksterijera koje ne izvodi DomusPlus, Leljakovi će angažirati druge izvođače. 

Pročitajte više o temi na stranici Niskoenergetska kuća 2 od A - Ž.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare