To je to što me zanima!

NASA je snimila najudaljeniji objekt: Izgleda kao snjegović

Ultima Thule, otkrivena svemirskim teleskopom Hubbleom 2014., nalazi se u Kuiperovom pojasu, golemom disku stjenovitih ostataka iz razdoblja formiranja planeta u Sunčevom sustavu
Vidi originalni članak

NASA-ina sonda New Horizons uspješno je prvi put u povijesti izbliza snimila do sada najudaljeniji svemirski objekt, asteroid nazvan Ultima Thule, koji se nalazi 6,4 milijarda kilometara od Zemlje, a na oduševljenje znanstvenika, ali i laika - asteroid izgleda kao snjegović! 

New Horizons pokazali su da taj mali svijet zapravo čine dva spojena objekta zbog čega Ultima Thule izgleda kao zabavna tvorevina od snijega, javlja BBC

No, neki korisnici Twittera smatraju kako novi asteroid izgleda kao BB-8, droid iz popularnih Star Warsa. 

ASTEROID 6,4 MLRD KM OD ZEMLJE NASA stigla do najudaljenijeg objekta: Snimili Ultimu Thulu

Ultima Thule, otkrivena svemirskim teleskopom Hubbleom 2014., nalazi se u Kuiperovom pojasu, golemom disku stjenovitih ostataka iz razdoblja formiranja planeta u Sunčevom sustavu. Riječ je o asteroidu dugom oko 30 kilometara.

Znanstvenici su odlučili poslati sondu New Horizons da ga istraži nakon što je 2015., devet godina nakon lansiranja, sonda poslala detaljne snimke Plutona, što je bila njezina glavna misija.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • 26.01.2019.

    Zašto nisu snimili zemlju pa da vidimo kak izgleda od tamo?

  • R2d2Ti2 03.01.2019.

    Hrvatski znanstvenici promjenili gume na Yugu 45, TAM-ic se prevrnuo sa drvom iz Like, Olujni oblaci nad Hrvatskom ipak dosli iz Srbije ...Mit ili istina :-)))

  • mrTrobec 03.01.2019.

    To je naša predsjednica izmrijestila ured

Komentiraj...
Vidi sve komentare