Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
40 komentara

NASA je snimila najudaljeniji objekt: Izgleda kao snjegović

Ultima Thule, otkrivena svemirskim teleskopom Hubbleom 2014., nalazi se u Kuiperovom pojasu, golemom disku stjenovitih ostataka iz razdoblja formiranja planeta u Sunčevom sustavu

Foto: NASA
40 komentara

NASA-ina sonda New Horizons uspješno je prvi put u povijesti izbliza snimila do sada najudaljeniji svemirski objekt, asteroid nazvan Ultima Thule, koji se nalazi 6,4 milijarda kilometara od Zemlje, a na oduševljenje znanstvenika, ali i laika - asteroid izgleda kao snjegović! 

New Horizons pokazali su da taj mali svijet zapravo čine dva spojena objekta zbog čega Ultima Thule izgleda kao zabavna tvorevina od snijega, javlja BBC

No, neki korisnici Twittera smatraju kako novi asteroid izgleda kao BB-8, droid iz popularnih Star Warsa. 

ASTEROID 6,4 MLRD KM OD ZEMLJE NASA stigla do najudaljenijeg objekta: Snimili Ultimu Thulu

Ultima Thule, otkrivena svemirskim teleskopom Hubbleom 2014., nalazi se u Kuiperovom pojasu, golemom disku stjenovitih ostataka iz razdoblja formiranja planeta u Sunčevom sustavu. Riječ je o asteroidu dugom oko 30 kilometara.

Znanstvenici su odlučili poslati sondu New Horizons da ga istraži nakon što je 2015., devet godina nakon lansiranja, sonda poslala detaljne snimke Plutona, što je bila njezina glavna misija.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message