To je to što me zanima!

NASA pronašla organizme koji mogu preživjeti na Titanu?

Znanstvenici su u jezeru u Kaliforniji gdje je najveća koncentracija otrovnog arsena našli nove organizme. To navodno pokazuje da oni mogu živjeti i u arsenu na Titanu
Vidi originalni članak

Na konferenciji za novinare koju je NASA-a najavila za četvrtak navodno će objaviti kako su otkrili nove oblike života na Zemlji. Naime, kako piše britanski Sun, na konferenciji bi trebala govoriti znanstvenica dr Felisa Wolfe-Simon koja je dvije godine proučavala jezeru Mono u nacionalnom parku Yosemite u Kaliforniji. Riječ je o jezeru koje je jedna od najvećih prirodnih koncentracija arsena na Zemlji. Znanstvenica je u njemu otkrila dosad nepoznate organizme. Budući da je arsen otrovan njezino otkriće pokazuje kako se život može razviti i u uvjetima koje smo do sada smatrali neprijateljskima za žive organizme. 

Sunova je teorija pak na tragu teorije blogera Jasona Kottkea koji misli da su NASA-ini znanstvenici na Titanu otkrili arsen, a možda našli i oblik života koji se temelji na njemu. Alexis Madrigal, urednik The Atlantica na Twitteru je objavio poruku kako je vidio članak časopisa Science o istraživanju te dodao da nije riječ o tome, piše Times .

I znanstvenik Steven Benner koji će govoriti na konferenciji rekao je da neće biti objave da su našli život na Titanu, već da će govoriti o osnovnoj kemiji života na Zemlji te može li biti drugačija. Kaže za sebe da će na konferenciji predstavljati skeptike jer će govoriti da to nije dokazano. Naveo je da će se konferencija temeljiti na radu Felishe Wolfe-Simon.

>>>U 20 sati na portalu pratite konferenciju za novinare iz NASA-e

Idi na 24sata

Komentari 19

  • mamita 02.12.2010.

    Wow, senzacionalno!!! ....pih...

  • BaBa 02.12.2010.

    Slažem se da je to samo bijedan pokušaj odvlačenja pažnje. I samo da napomenem za neznalice, nisu sve bakterije uzročnici bolesti. Većina bakterija je korisna, samo mali dio je patogen.

  • regan 02.12.2010.

    pa arsena ima u hrvatskoj več odavno..mislim na Arsena Dediča

Komentiraj...
Vidi sve komentare