To je to što me zanima!

Nastavlja se bitka: Samsungu zabranili prodaju u Njemačkoj

Pravna bitka: Samsung je redizajnirao zabranjeni Galaxy Tab 10.1 i promijenio mu ime kako bi ga prodavali, a na to se žalio Apple. Još se čeka konačna odluka za to
Vidi originalni članak

Sud u Düsseldorfu odbio je u utorak žalbu Samsunga na zabranu prodaje njihova tableta Galaxy 10.1 u Njemačkoj, javlja Reuters.

Kompanija Apple vodi sporove s nekoliko proizvođača pametnih telefona i tableta zbog intelektualnog vlasništva. Najžešći spor vode sa Samsungom, koji im je i najjači tržišni suparnik. Tvrde da je Samsung besramno iskopirao dizajn iPhonea i iPada te su ih tužili u SAD-u, Japanu, Koreji i Europi. U rujnu su dobili privremenu zabranu prodaje za većinu Europe, no u međuvremenu je u Nizozemskoj, SAD-u i Australiji ta odluka poništena. 

Kako bi ušli na njemačko tržište, Samsung je redizajnirao uređaj i promijenio mu ime. Sud je odbio prvu žalbu Applea, no konačna odluka bit će sljedeći tjedan. Samsung je također uzvratio i tužbama protiv Applea tvrdeći da krše njihova patentna prava.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • SeoskiMudrac 01.02.2012.

    Draga moja Nokia 3310...

  • BlackRaven 01.02.2012.

    @Zaczgb. Pazi sad, legendarni "foxconn"-i po Kini u dnevnoj šihti štancaju iCrap XY model, koje budale kupuju za 500 US$ , dok noćna šihta u ISTOJ toj tvornici štanca ISTO to smeće, po imenom "Aple" (bez dva p) za 98,99US$ , i prodaju se po Kini kao blesavi. Ama baš SVE svjetske firme i marke imaju svoje pogone tamo , i roba je IDENTIČNA. A razlika u cijeni drastična. A ako kupiš više od 500 komada mogu ti sasvim hladno naštancati "Zaczgb" kao logotip na tvojem "oriđiđi" iCrap xyz...Napisat će šta god želiš i uopće ih ne brine nekakav Copyright ...A ameri se s njima neće kačiti mada svi znamo da je većina ilegalnog software i hardware napravljena upravo tamo. Nego tu nama prodaju nekakve ACTA-e i SOPA-e...Da znaš o čemu se u stvari ovdje radi bilo bi ti puno jasnije. Naprimjer , čak i Google je cenzuriran u Kini, i imaju svoje posebne servere, a DNS ti neće dati pristupiti ama baš ničemu što "nije odobreno". To jest preusmejriti će te na njihovu IDENTIČNU kopiju tog sitea. Svi veliki su pognuli glave pred ljudskim pravima i slobodama - i klanjaju se bogu zvanom "profit"...Kad to znaš, pnda te ovakve sapunice i prkenjavanja oko "intelektualnog vlasništva" ( koje je teže dokazivo skoro nego silovanje) samo mogu nasmijati dobro, a onda JAKO zabrinuti.. Evo ti pa misli. Is čiste predostrožnosti, čitaj paranoje, ovaj buraz ne koristi jedan nego 4 firewalla, od kojih dva hardware..A u zadnje vrijeme jako promišlja o najmu kancelarije u Manausu, čisto radi VPN tunela i IP adrese. Jer bi nam se svima moglo desiti da sa nostalgijom pričamo unucima o nečemo što se nekad zvalo "internet" dok će u njihovo vrijem to biti mašina za pranje mozga - sa točno jednim siteom na koji smiješ pristupiti i JEDNIM obveznim televizijskim kanalom koji SMIJEŠ gledati..

  • BlackRaven 01.02.2012.

    Apple si zabija sam nož u leđa ovakvim akcijama. I tako je tech geek društvo izuzetno podijeljeno oko njihovih spyware "gadgeta" i njihove globalne "korisnosti" ili čistog preser...Jedno su zaboravili, a to je da Samsung i LG (jedno te isto, samo drugo ime) imaju u svojem vlasništvu većinu svjetskih tvornica mem chipova. A Samsung je i dalje fer u toj igri i poštuje rokove i ugovore s Apple-om - umjesto da im jednostavno prestane isporučivati hardware dok se ne riješe sudske tužbe...Znate što bi to značilo? Apple bi mogao staviti ključ u bravu, a i ovako su već pod povećalom nadležnih službi radi svojih kineskih "tvornica" , ala Foxconn. Sad ćemo vidjeti ko ima više utjecaja (love) na "nezavisno sudstvo". Da sam ja kojim slučajem CEO Samsunga - ne bi dobili više niti jedan šaraf ni za koju cijenu. I ta priča bi završila vrlo brzo. Ali to je podulja tema, o tome tko tu koga, zašto i oko čega, i TKO je u stvari vlasnik patenata oko kojih se spore...Intelektualno vlasništvo, a Apple sad koristi zloglasne SOPA i ACTA zakone u sovju korist, pošto su oni i napisani da štite SAMO njih, a ne vas. Na svačijem mjestu bih jako dobro razmislio o kupovini IČEGA što na sebi ima logotip onih koji podržavaju zabranu slobodnog interneta.. A ak onekog baš i zanima - Motorola Razr je i dalje zakon što se tiče mobilne telefonije, kakav iCrap, looolol..Barem nema skriveni GPS lokator u sebi, zarazliku od iCrapa, koji "zna" i pazi i kad ideš pišat, i kolko si dugo proveo tamo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare