To je to što me zanima!

Ne zagađuje okoliš: Luksuzna jahta kojoj treba samo sunce

Brod dug 20 m može nekoliko puta oploviti svijet bez da stane. ‘Hrani’ ga samo sunce, a na njega možete ugraditi i jarbol. Brod može imati od tri do pet kabina
Vidi originalni članak

Sunce na nebu i vjetar u kosi doslovno će biti dovoljni za uživanje na novom električnom katamaranu. Naziva Solarwave 62, prekriven je solarnim panelima koji vlasniku omogućuju da plovi koliko god želi bez stajanja.

- U njemu ćete se osjećati kao kod kuće. Održavanje će vam biti puno jeftinije jer brodske baterije traju 10, a paneli 25 godina - napisali su na stranicama tvrtke. Solarwave je u osnovnoj verziji dugačak gotovo 19 metara, a može krstariti brzinom do 50 kilometara na sat. Unutrašnjost ovisi o naručitelju pa tako nude modele s tri, četiri i pet kabina. U kuhinju su uspjeli ugurati električnu i mikrovalnu pećnicu, kuhalo vode, mikser, kantu za otpatke, perilicu suđa, police, hladnjak, zamrzivač i sudoper. Za one koji još ne vjeruju električnim brodovima, brodograditelji nude hibridnu verziju s dizelskim motorom ili jedrima.

Kako bi se svi željni luksuznog krstarenja osjećali kao u hotelu s pet zvjezdica, u katamaran su ugradili i dva manja bazena. Cijena je dostupna na upit, ali je nesumnjivo samo za one duboka džepa. 

Idi na 24sata

Komentari 45

  • varešak 13.10.2015.

    Sigurno neće biti skupa i bit će dostupna svima.

  • Nemanja Urednik 13.10.2015.

    Koliko ja vidim nisu oni nista nigdje ugradili niti ta jahta ne ide na nista s obzirom da nije jos ni izasla iz 3DMAXA, Maye ili kojeg vec 3d programa...

  • Uni 10.10.2015.

    Ljudi bi se trebali drzati kopna, a more i morske zivotinje ostaviti na miru

Komentiraj...
Vidi sve komentare