To je to što me zanima!

Neandertalci nisu bili brutalni divljaci već su znali i kuhati

Neandertalci su bili sofisticirani te dovoljno razvijeni da mogu nabaviti i pripremiti hranu služeći se vatrom, bez obzira je li riječ o ulovljenoj životinji ili ubranoj biljci
Vidi originalni članak

Prehrana neandertalaca nije se bazirala isključivo na mesu, već su jeli i kuhano povrće, pokazala je studija američke Nacionalne akademije znanosti. Američki znanstvenici pronašli su u fosiliziranim ostacima zuba neandertalaca s belgijskih i iračkih nalazišta ostatke kuhanog bilja, kao što su datulje, mahunarke i sjemenke trave, što dokazuje da su bili puno sličniji današnjim ljudima. To je dokaz i da su znali kuhati i od bilja spremati lako probavljive namirnice.

- Neandertalci su bili sofisticirani te dovoljno razvijeni da mogu nabaviti i pripremiti hranu služeći se vatrom, bez obzira je li riječ o ulovljenoj životinji ili ubranoj biljci - kaže voditeljica studije Dolores Piperno.


Idi na 24sata

Komentari 1

  • tumljin 03.01.2011.

    pa kaj su tek sad to skužili??? pa to je odavno već poznato... na nalazištu pračovjeka u Krapini je 1899. pronađen pepeo od "roštilja"

Komentiraj...
Vidi sve komentare