To je to što me zanima!

NFT-ovi stigli i na televizore: Iz kauča do digitalne umjetnine

Samsungovi premium televizori iz 2022. odsad kroz Ambient Mode nude i NFT-ove, što je rezultat sklapanja partnerstva s Nifty Gateway platformom
Vidi originalni članak

Samsung se početkom godine pohvalio kako NFT-ovi dolaze i na njihove televizore, a ovaj tjedan tako smo saznali više detalja od NFT platforme Nifty Gateway, čijom se integracijom na ovogodišnjim Samsungovim premium televizorima (QLED i Neo QLED serija) može pregledavati i trgovati NFT-ovima.

Partnerstvo Samsunga i Nifty Gatewaya tako po prvi put donosi NFT-ove na televizore, a krajnji ciljevi još su veći.

DIGITALNA UMJETNOST NFT manija: Američki umjetnik u pola sata zaradio 738 tisuća dolara od prodaje slike bikova

- Zadatak Nifty Gatewaya je omogućiti pristup NFT-ova za milijardu ljudi, osnažujući pritom umjetnike i pojednostavljujući način na koji korisnici koriste NFT-ove. S time na umu, ne možemo biti sretniji što ulazimo u partnerstvo sa Samsungom koji je posvećen svojim korisnicima ali i najvišoj kvaliteti prikaza na televizorima - stoji u priopćenju Nifty Gatewaya.

Vlastita NFT galerija iz udobnosti kauča

Ako dobijete želju za kupnjom NFT-a putem smart TV-a, iz Samsunga tvrde kako će njihova tehnologija optimizirati prikaz vašeg NFT-a na televizoru na način da ih doista dočara doista onako kako ih je umjetnik zamislio. 

HAKERI VREBAJU Stručnjak: 'Krađe kriptovaluta sve su češće, najsigurnije je ulagati u regulirane platforme'

Drugim riječima, Samsung želi da umjesto posjete galeriji sjednete na kauč i stvorite vlastitu kroz njihov Ambient Mode, čije bi NFT umjetnine na njihovim televizorima trebale izgledati tako dobro da zaboravite da su virtualne.

Novac koji dajete ipak je pravi, te je tržište NFT-ova svakim danom u sve većem porastu, a kompanije koje na njima već okreću milijune, najčešće kažu kako je to budućnost, ali i promicanje umjetnosti.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare