To je to što me zanima!

Nissan do 2020. želi prodavati više automobila bez vozača

Inženjeri Nissana godinama su uključeni u razvoj tehnologije autonomnih vozila, a rade i s brojnim poznatim sveučilištima. 2020. žele imati nekoliko takvih automobila
Vidi originalni članak

Nissan je objavio u srijedu kako će do 2020. biti spremni nuditi na prodaju nekoliko autonomnih vozila za koje nisu potrebni vozači. Objavili su kako su njihovi inženjeri već godinama uključeni u razvoj tehnologije, zajedno sa stručnjacima brojnih velikih sveučilišta. U Japanu se već gradi testni poligon koji će biti gotov sljedeće godine i ova replika grada nudit će više mogućnosti testiranja, od testa na gradskim cestama. Svoje mogućnosti predstavit će u Kaliforniji na Nissan 360 skupu. Laserski skeneri, kamere, umjetna inteligencija i aktuatori su instalirani u Nissan Leaf koji bi se trebao nositi s teškim situacijama u prometu. Nova tehnologija se temelji na ranijim sustavima, a osnovi će automobil moći voziti sam na autocesti, držati se trake ili ih mijenjati, bez karte. Tehnologije za autonomnu vožnju značit će i velike promjene u dizajnu i konstrukciji automobila. Sustavi koji rade brže od ljudi značit će da se moraju mijenjati i ovjes i kontrola proklizavanja. 

Nissan navodi kako prometne nesreće u SAD-u godišnje stvaraju trošak od 160 milijardi dolara, a da je u 93 posto nesreća glavni uzrok ljudska greška. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • shit_happens_ 29.08.2013.

    nissanu bi bilo pametnije da napravi normlani auto u klasi kvalitete toyote ili mazde

  • KokoT 29.08.2013.

    Opet gluposti,ovaj put od Nissana,a ovaj Leaf spada u top 10 najružnijih auta svih vremena.Made in Japan.

  • 29.08.2013.

    Konzervirati ću moju alfu nedaj bože ovih gluposti za par godina! Auta bez vozača??!! Da proživim 300 godina ja ga nebi kupio!

Komentiraj...
Vidi sve komentare