To je to što me zanima!

Nisu ih zaboravili: Zakrpa za Internet Explorer stiže i na XP

Iako su u travnju ugasili službenu podršku za Windowse XP, Microsoft je odlučio i te korisnike uključiti u zakrpu za veliki propust koji je otkriven u Internet Exploreru
Vidi originalni članak

Microsoft je objavio kako će korisnici Windowsa XP također dobiti sigurnosnu nadogradnju koju su objavili kako bi ispravili propust u Internet Exploreru. Kompanija je u četvrtak objavila zakrpu za propust kojim su hakeri mogli dobiti pristup i korisnička prava na računalima, prenosi BBC.

Microsoft je u travnju ugasio službenu podršku za svoj stari operacijski sustav, što znači i prekid izdavanja zakrpi i nadogradnji, no ovdje su napravili iznimku jer je propust otkriven samo par dana nakon prekida podrške. 

Propust je otkriven u Internet Exploreru i to od verzije 6 do 11, a bilo je i nekoliko napada koji su ga pokušali iskoristiti. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Renavoid 14.05.2014.

    mama, što je to internet explorer ...... to ti je program za skidanje mozille ili chroma sine :D

  • AntonTrdić 05.05.2014.

    jos ce dugo za XP postojati zakrpe

  • 04.05.2014.

    Microsoft mi se gadi. Ne zbog toga što prestaje podrška (razumijem da se žele više fokusirat na novije proizvode) Nego zbog ovog: Microsoft je izradio studiju kako prelazak na besplatne proizvode kao Linux i Libre office nije toliko isplativ jer da bi školovanje zaposlenika puno koštalo. Na primjeru Umbrije i Munchena (koj je uštedio 8 milijuna eura) vidimo da to istraživanje (koje nije detaljno dostupno javnosti) nevežeće. http://www.linuxzasve.com/munchen-je-bez-problema-pobio-rezultate-hp-ove-studije

Komentiraj...
Vidi sve komentare