To je to što me zanima!

Nove fotografije: Na Mjesecu još stoji oprema Apollo misija

Jasno se vide tragovi slijetanja Apolla 17, 14 i 12 kao i tragovi astronauta. Čak se mogu vidjeti i detalji poput opreme koju su astronauti koristili pri istraživanjima
Vidi originalni članak

NASA je objavila izoštrene fotografije površine Mjeseca na kojima se jasno vide tragovi Apollo misija, javlja IT World. Istraživač u NASA-i i suradnik na projektu Lunar Reconnaissance Orbiter Noah Petro bio je zapanjen novim fotografijama. Na njima se jasno vide tragovi slijetanja Apolla 17, 14 i 12 kao i tragovi astronauta. Čak se mogu vidjeti i detalji poput opreme koju su astronauti koristili pri istraživanjima i koja još uvijek stoji na površini Mjeseca.  

- Bio sam u šoku kada sam vidio fotografije. Nikada nisam vidio nešto takvo. Sada možemo misije na Apollu staviti u pravi kontekst - zaključio je Petro.

No ni ove fotografije nisu pokolebale ljubitelje teorija zavjera koji su odavna tvrdili kako je misija Apollo 11 izmišljena. Neki su otišli toliko daleko pa i dalje tvrde kako su i ove fotografije moguća montaža, piše IT World. 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • 18.01.2019.

    normalno tragovi su gore jer nema vjetra ni atmosfere,ni mjesečana nitko nije dirao opremu to su snimali japanci njihov satelit..

  • cune5 09.01.2016.

    nakon svega toga i razgledavanja Youtubea već sam počeo sumnjati da su svi ti astronauti "Apolla" uopće i bili unutar raketa prilikom lansiranja, jer kako objasniti činjenicu da je "Space shuttle" "Columbia" uz svu svoju visoko sofisticiranu tehnologiju i kompjutorsko upravljanje i uz svu svoju aerodinamiku sagorjela i eksplodirala pri povratku u atmosferu samo zbog greške u nagibu od 00015%, dok je 40 godina prije toga "kanta" bez ikakve kompjuterske navigacije sa aerodinamičnošću poput kontejnera bez ikakvih problema (i to 6 puta) sa mjeseca upala u istu tu atmosferu bez ikakve mogućnosti kompjuterske korekcije ugla i kuta propadanja ko kanta za smeće i padobranima pala u more i nikom-ništa???? To je jednostavno nemoguće. Vjerujem u teoriju da je kapsula (lagana-bez ikakve težine, poslije na brodu zamijenjena za već pripremljenu i umjetno "sagorenu") izbačena iz aviona sa 3-4000m i uz trenutno otvaranje 3 velika padobrana pala u more gdje su je odmah locirali, (otvorio se i gumeni čamac), našli i nikakvih problema nije bilo, iako je usput rečeno navodno još bila i puna mjesečevog kamenja, a da je pritom mogućnost za uspješen put i povratak sa mjeseca bila 0,0017% (i to 6 puta)???? Netko je tu lud....Jer Shuttle "Columbia" je imala i krila i mogla je sigurno održavati stoju putanju i manevrirati, dok Apollo kapsula nije imala ništa što bi je moglo održati u željenom smjeru.....a o kompjutorskoj podršci da ne pričamo - još nije niti bio izumljen kompjuterski čip-a ono što je bilo unutra je bio najobičniji veliki kalkulator a ne kompjuter bez ikakvog monitora...takva "naprava" bi izgorjela odmah već u doticaju sa zemljinom atmosferom kao komet ili asteroid. Drugo ništa tu nije moguće..

  • cune5 09.01.2016.

    Da, kako su onda lažirali 60-tih, tako i danas kad im tehnologija dozvoljava da rade šta god hoće - Photoshop i stotine drugih programa - to su mogli snimiti i teleskopom - nisu morali niti ići gore, ako teleskopom vide stotinama tisuća svjetlosnih godina udaljene galaksije, onda bi trebali vidjeti svaki otisak stopala na mjesecu, a čak ni to nisu prikazali - nego nešto što može "Fotošopitati" svako pučkoškolsko dijete.

Komentiraj...
Vidi sve komentare