To je to što me zanima!

Novi crossover A1 Citycarver je ljetno iznenađenje iz Audija

Mali mješanac između gradskog auta u SUV-a jedinstven je auto u klasi. Niti jedan premium konkurent ne nudi nešto slično. Također Citycarver je potvrda da se tiho najavljivani Q1 vjerojatno nikad neće 'dogoditi'
Vidi originalni članak

Ljeto je u automobilskoj industriji 'sezona kiselih krastavaca'. Noviteti su rijetki i kada se pojave privuku veliku pažnju. Tako je i s A1 Citycarverom koji je ljubitelje automobila potpuno iznenadio, djelomično zbog toga što je rijetko tko vjerovao u priče o malom SUV-u iz Audija, a djelomično zbog toga što nosi čudno ime koje do sada u Audiju nisu koristili. 


Ipak ovo nije pravi SUV, više crossover, ušminkani gradski auto s malo poboljšanim terenskim sposobnostima i stoga se i ne zove Q1, već je dobio potpuno novi naziv. A1 Citycarver je dugačak 404 centimetara i zasnovan na novom A1 Sportbacku koji je dobio karoserijske dodatke koji bi ga trebali štititi na terenu, ali čija prvenstvena zadaća je da automobil izgleda moćnije i bolje. Poboljšane terenske sposobnosti A1 Citycarver zasluga su novog ovjesa zbog kojeg je auto od podloge udaljen 3,5 centimetara više. Tako povišen ovaj A1 pomalo nalikuje na simpatični mali SUV. 


U unutrašnjosti praktično nema razlika u odnosu na klasični A1 Sportback. Dizajn, ponuda prostora, prtljažnik u koji stane 335 litara, sve je to isto. Slično je i s ponudom razina opreme, uz osnovnu nude se linije advanced, design selection i S line. 


Audi za sad skriva koji će se motori nuditi u kombinaciji s Citycarverom, no vrlo vjerojatno će to biti 1-litreni trocilindrični motori snage 95 i 115 KS, kao i kod Sportbacka. Više detalja saznat ćemo uskoro jer iz Audija su objavili da narudžbe počinju tijekom kolovoza,a isporuke kupcima će započeti tijekom jeseni. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • volimpršut 02.08.2019.

    Bezveze i nula od auta,a od iza izgleda kao ona KONA nakaradno....više ne znaju što izmisliti sa tim autima.

  • Gutmann 02.08.2019.

    Ne bih rekao da je jedinstven u klasi, naime ne nudi 4x4 pogon a jedini u toj klasi u Europi koji nudi 4x4 pogon je Suzuki Swift (iako nešto kraći i nije "premium") a i duplo je povoljniji.

  • 02.08.2019.

    Osnovni model 33.000€ 😂

Komentiraj...
Vidi sve komentare