To je to što me zanima!

Novi Golf R je najsnažniji Golf svih vremena - ima čak 320 KS

PREMIJERA Novi R može ‘driftati’, a za zvuk je zadužen ispušni sustav marke Akrapovič. Sve ovo i vrhunske performanse garancija su da je ovo ujedno najzabavniji Golf do sada
Vidi originalni članak

Ponuda je sad kompletna. Nakon što je novi Golf dobio GTD, GTE i GTI izvedbe, stiže i kruna ponude, nova generacija verzije R. Volkswagen je iz dvolitrenog benzinca ovdje izvukao čak 320 KS i 420 Nm, što Golfa R čini spektakularno brzim.

Automobil do 100 km/h ubrza za samo 4,7 sekundi, a maksimalna brzina mu je elektronički ograničena. U seriji je to 250 km/h, a uz paket R-Performance čak 270 km/h. 


Novi R izvana se od ostalih Golfova razlikuje drukčijim izgledom odbojnika i maske te mnogim aerodinamičkim dodacima. Specifični naplaci serijski su od 18”, a uz doplatu mogu imati i 19”. Straga su četiri velika završetka ispušnih cijevi s napisom “Akrapovič”, što je samo po sebi garancija za dobar zvuk ovog auta.

U unutrašnjosti R ima dodirni zaslon od 10”, a digitalni instrumenti imaju specifičan sportski prikaz. Auto ima pogon na sve kotače i sustav Torque Vectoring, a to je VW-u omogućilo da među programe za vožnju uključi i način Drift, pri kojem se Golfu lako zanosi stražnji dio.

Auto koji je 20 mm niži od standardnoga Golfa optimiziran je na Nürburgringu, pa ne čudi da je na toj stazi čak 19 sekundi brži od prethodnika. U prodaji će se novi R naći u prvom dijelu 2021., a cijena se još ne zna. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • 19.12.2020.

    @domenica mogao bih te malo provozati, u tvojoj voljenoj ww kombinaciji, vitka i dalje 👏

  • global 12.11.2020.

    a trebao je imati pet cilindara, 2,5 lit i 400 ks..

  • korisnik10 09.11.2020.

    Lol unutrasnjost kao BMW

Komentiraj...
Vidi sve komentare