To je to što me zanima!

Novi hrvatski mobitel: Vivaxovi X40 i X45 tiho stigli u dućane

Vivaxov telefon koji je razvoj i testiranje prošao u Hrvatskoj, a sastavlja se u Kini, sada je potiho krenuo u prodaju. Uređaji X40 i X45 imaju ekrane od 4 i 4,5 inča
Vidi originalni članak

Novi 'hrvatski' pametni telefon ovih je dana u prodaju pustila tvrtka MSAN grupa, a radi se o uređaju pod brendom Vivax Smart Point. Dolazi u dvije verzije, X40 i X45, a oba pogoni Android 4.2.2 te imaju Dual SIM podršku. Prodaju se po cijeni od 699 i 899 kuna, objavio je Poslovni dnevnik. 

Model X45 dolazi s IPS ekranom dijagonale 4,5 inča, dvojezgrenim procesorom takta 1 GHz te kamerom od 5 megapiksela (prednja VGA). Kapacitet baterije je 1650 mAh. 

Službeno predstavljanje trebalo bi biti početkom prosinca, a ovaj se uređaj tako pridružio telefonima H18 i Forcebook, koji su također proizvodi domaćih tvrtki. Saša Lončar iz HG Spota, koji nudi Forcebook pozdravlja konkurenciju. 

O Vivaxovu telefonu pisali smo još početkom godine kada se najavljivalo da telefon u prodaju dolazi tijekom proljeća.

Idi na 24sata

Komentari 76

  • Palmira 26.11.2013.

    Inače tko želi izbjeći probleme sa "našom carinom" koja se ponaša kao da smo još i jugi i proizvodimo elektroniku, aute, motore, kompjutere i sve od igle do lokomotive - nađite frenda ili familiju u "pravoj EU" - gdje ne postavljaju glupa pitanja za mail order pošiljke , i nek ga on naruči za vas iz Kine - Kopije crapPhonea po 99 dolara, naprimjer, ali sa dualsim-mom čak, ili neki drugi njihov mob, pošto tamo za 120-140 dolara dobiješ QUADCORE. I neka vam ga samo reposta k nama....Pošto smo kao u EU , ne bi SMJELI otvarat pošiljke unutar članica. A ako vas i sčepaju ( što opet ne bi smjeli, ali rade si šta hoće po "Diskrecionom pravilu") onda ćete tiplat 200 kuna za atest , KAO, i još neku điđu i siću za ostalo..tipa korištenje radio frekvencije i blablabla..To se isplati samo ako furate prvu spiku i uzimate kinesku kopiju vrhunskih mobitela koji koštaju preko 7000 kuna ovdje - a vi ga dobijete za 1.500...Eto, nadam se da sam vam olakšao malko..Stvarno nije komplicirano otići na alibaba.com i bacit oko..

  • Palmira 26.11.2013.

    Odeš u Kinu i kupiš 100 komada bilo čega, napišu ti "brand" koji želiš na to onda. Ovakvi mobovi su tamo po 50-60 dolara max. Ovi pametnjakovići iz M Sana - a od njih ne bi kupio ništa pa da su JEDINA firma na svijetu - su samo nabili DUPLU cijenu. I radi muljanja sa carinom i atesta proglasili ga "hrvatskim proizvodom".. Čermak se još nije dovoljno obogatio (nakrao)? ..Ok sad to sve na stranu, uređaj ima jednu VRLO BITNU BOLJKU - baterije su mu krama, sa 1650mAh ga moraš dopunjavat dnevno barem jednom...što ga čini skoro beskorisnim pa sve i da je badave...

  • AntonTrdić 26.11.2013.

    kinezi proizveli za sirotinju iz hrvatske ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare