To je to što me zanima!

Novi Nissan X-Trail stigao je u Hrvatsku, a poznate su i cijene

Posve preoblikovani X-Trail, koji je zapravo produžena verzija Qashqaija kao nekoć "+2", stigao je na tržište. Nudi sedam sjedala, bogatiju opremu i novu tehnologiju
Vidi originalni članak

Stari X-Trail bio je praktički hardcore terenac, no sada je to ime preuzela produžena verzija Qashqaija koja se nekad zvala Qashqai+2. Očito je to na prvi pogled jer novi X-Trail sprijeda izgleda gotovo isto kao novi Qashqai.

Konstruiran je na novoj platformi i preoblikovan do temelja tako da se uklapa u stil nove generacije Nissanovih crossovera. Nudi prostora za sedam putnika u potpuno novoj kabini s time da je svaki red sjedala nešto viši od prethodnog kao u kinu , pa svi putnici imaju odličan pogled prema naprijed. Novi X-Trail nudi i najveći električni krovni prozor u klasi , dok prtljažnik ima dvostruku podnicu.

U interijer koji je sačinjen od kvalitetnijih materijala ugrađeni su i moderni sustavi poput NissanConnecta koji omogućuje spajanje s pametnim telefonom i upravljanje pomoću velikog 18 cm velikog zaslona osjetljivog na dodir . Uz to, dodatni 12,7 cm veliki ekran ugrađen je na novoj instrumentnoj ploči. Tu su i Nissanov Safety Shield, Around View Monitor , pomoć pri naglom kočenju, sustav koji detektira umor vozača, napuštanje voznog traka, prepoznaje prometne znakove, sam isključuje duga svjetla i sl.

U srcu novog X-Traila radi moderni 1.6-litreni dCi sa 130 KS i 320 Nm s kojim X-Trail do 100 km/h ubrza za 10,5 sekundi, a najveća brzina je 188 Km/h. Može  biti spojen na ručni mjenjač sa šest stupnjeva ili automatski X-Tronic te na prednje ili sva četiri kotača.

Razine opreme su tri: Visia, Acenta i Tekna, svi modeli imaju klima-uređaj, aluminijske kotače, šest zračnih jastuka, LED dnevna svjetla , Bluetooh, tempomat, pomoć pri kretanju na uzbrdici i sl.

Cijene novog X-Traila se kreću od 208.325 kuna do 297.750 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • tomzag 08.09.2014.

    Kako se odlučiti između Qashqaija i X-Traila? U čemu je razlika?

  • jluci82 07.09.2014.

    Za 297000 kuna se može kupiti garsonijera u recimo Varaždinu,i za 15 godina opet imaš te novce.A taj auto,ruku na srce za 15 godina možda bude vrijedio10000kn,zapravo unaprijed bačen novac.

  • MAX 2010 06.09.2014.

    kad se samo sjetim kakvi autići za luna park koštaju toliko.......a dizajn I ne može biti usporediv sa sportskim autima

Komentiraj...
Vidi sve komentare